La Diada de les Terres de l'Ebre posarÓ l'accent en la unitat dels Pa´sos Catalans

La Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre fa una crida a participar de manera unitària en la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

El proper 10 de setembre, la Comissió ha organitzat per tercer any una Marxa de Torxes per a commemorar de manera unitària la Diada. Enguany el lema de la marxa ha estat: "Les Terres de l'Ebre decidim SÍ als Països Catalans". Amb aquest lema, la Comissió ha volgut connectar les diferents consultes sobiranistes que s'han fet enguany al territori, així com reivindicar la unitat dels Països Catalans i el paper central que tenen les Terres de l'Ebre.

01/09/2010 20:32 PolÝtica

 

És per això que dins de la Comissió i als actes organitzats hi participen persones i col·lectius de banda i banda del riu Sénia. A més a més, aquest lema en positiu vol representar una crida a fer passos endavant en la construcció dels Països Catalans com a nació lliure, "superant les barreres antidemocràtiques que imposen els estats espanyol i francès".

La Comissió fa una crida als diferents agents polítics i socials a donar-hi suport i a participar per tal de donar continuïtat a les diferents mobilitzacions que la societat civil ha protagonitzat al llarg de l'any. L'organització de consultes populars (Alcanar, Móra la Nova, Ulldecona, Xerta i Garcia), les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Constitucional i les diferents iniciatives que s'estan genera3rp2010nt "són una mostra de l'avenç que està tenint d'independentisme", manifesta, de manera que considera que "cal aprofitar aquesta embranzida històrica per tal de teixir xarxes on la societat civil prengui el protagonisme i avançar cap a la independència".

Les marxes de torxes no són un fet aïllat del nostre territori, si no que durant els darrers anys s'han estès arreu del territori català i ja s'hi han adherit ciutats com Mataró, Manresa, Vilafranca del Penedès, Berga o Barcelona entre d'altres. A les Terres de l'Ebre, la marxa sortirà puntualment del Castell de la Suda, de Tortosa, a les 20:00h i finalitzarà a la Plaça d'Alfons, on hi ha preparats diversos actes i parlaments. L'encarregada de llegir el manifest de la Comissió serà Glòria Ferrús, veïna d'Ascó i activista anticementiri nuclear, en reconeixement a les persones d'Ascó i de la Ribera per la seua tasca en defensa del territori.

També hi intervindrà el pagès de Roquetes Joan Montesó, coordinador territorial de les Terres de l'Ebre d'Unió de Pagesos, que farà un parlament amb les reivindicacions de la pagesia com a eix central. La nota musical la donaran la Rondalla de la Jota a la Plaça amb diferents cantadores i cantadors del territori. També hi participaran colles de gralles, dolçaines i tabals de Vinaròs, Roquetes, Tortosa i Jesús.

A la comissió hi participen: Òmnium Cultural, l'Associació Cultural Soldevila (Campredó), Maulets de les Terres de l'Ebre, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Terres de l'Ebre), el Casal Popular Panxampla (Tortosa), La Sirga (Tivenys), el Casal Popular del Sénia (Vinaròs), la Coordinadora Obrera Sindical - COS, el Casal Aixumara (Alcanar) i la Federació d'Associacions per la Llengua Catalana (FOLC).

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre