Els treballadors de la proveïdora dels serveis informatius d'IB3 Ràdio i Televisió a la vaga

L'empresa no garanteix l'estabilitat de la plantilla ni el cobrament dels sous en el procés de venda de l'empresa, la qual cosa imposibilita l'entesa. Faran vaga els propers dos dimarts.
 
El comitè d'empresa d'SBT, proveïdora dels serveis informatius d'IB3 Ràdio i Televisió, manté la seva convocatòria de vagues per als dies 28 de setembre i 5 d'octubre en no haver aconseguit un acord amb l'empresa que garanteixi l'estabilitat dels treballadors en la venda de la productora.

27/09/2010 12:22 Laboral

Segons informava ahir el comitè en un comunicat, l'acord no ha estat possible en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), ja que, segons explica, SBT s'ha negat a garantir l'estabilitat dels treballadors durant el procés de venda de la productora al Grup Vértice 360º. En aquests moments les converses per a la venda de l'empresa de Jacint Farrús a Vértice, un potent grup de comunicació, que fins i tot cotitza en borsa des de fa tres anys, estan força avançades, però precisament el manteniment dels llocs de feina és un dels principals esculls.

El comitè d'SBT indica que l'estabilitat que demanen passa per garantir tots els llocs de treball dels empleats de l'empresa, així com el pagament dels salaris durant el procés de venda. "SBT no ha garantit cap d'aquests dos punts bàsics, per la qual cosa els treballadors ens hem vist obligats a mantenir la convocatòria de vaga i les concentracions davant el Parlament de les Illes", subratlla el comunicat.

Així mateix, exigeix el "compliment immediat" de la Llei Audiovisual que va entrar en vigor fa mesos i que, segons apunta, obliga a contractar sense intermediaris la producció dels informatius, la qual cosa "estalviaria 4 milions d'euros als ciutadans cada any". "Ara és el moment de pactar amb el comitè d'empresa d'SBT una fórmula d'internalizació i la manera de mantenir la plantilla d'informatius fora de les llistes de l'atur", conclou la nota.

Font: La Veu de Mallorca