EA i l'esquerra abertzale cerquen complicitats per superar el conflicte a Euskal Herria

L'esquerra abertzale i Eusko Alkartasuna (EA) han començat a contrastar amb els actors polítics, socials i sindicals d'Euskal Herria la seva proposta estratègica per superar l'actual marc polític i avançar cap a una nova fase.

EA i l'esquerra abertzale assenyalen en un comunicat que després de la signatura del seu acord estratègic el passat 20 de juny en el Palacio Euskalduna de Bilbo amb l'objectiu de treballar per a la creació d'un Estat basc independent, ambdues formacions han començat a contrastar la seva proposta amb altres partits, sindicats i agents socials.

03/09/2010 23:31 Internacional
L'esquerra abertzale i EA han desenvolupat les condicions que proposen a la resta d'actors en un document titulat "Acord sobre les condicions mínimes i suficients per al desenvolupament del procés democràtic" que, segons precisen en la seva nota, és el desenvolupament del text "Bases d'un Acord Estratègic entre Forces Polítiques Independentistes" presentat en el Euskalduna i que ha estat filtrat avui.
 
Ambdues formacions busquen així superar l'actual situació política i avançar cap a una nova fase "en la qual es respectin tots els drets humans, polítics i civils del conjunt de la ciutadania basca".
 
Font: Gara