29-S: Orgull de classe

 
T'oferim les cròniques de la protesta arreu dels Països Catalans i una extensa galeria de fotos que anirem completant així com un recull de vídeos de com es va viure la vaga general al nostre país.
 
Al mateix temps, fem un seguiment de la ràtzia policial viscuda arran de la vaga general, amb 71 detencions arreu dels Països Catalans i centenars de persones ferides.

29/09/2010 19:19 Laboral

 

Un centenar de professor(e)s diuen "prou" a la criminalització dels moviments socials 

Interior es personarà com a acusació contra els imputats pels aldarulls del 29-S 

Alerta Solidària respon l'amenaça de censura de l'Ajuntament de Barcelona 

Amenaces i identificacions a València per una concentració contra la brutalitat policial 

L'Ajuntament de Barcelona també vol tancar la pàgina web d'Alerta Solidària 

La CUP de Barcelona se solidaritza amb les webs i els portals que l’Ajuntament pretén tancar 

Escarp (PSC) amenaça Kaos en la red i altres mitjans de comunicació 

Apunt sobre la violència patida a la ciutat de Barcelona 

Acte de solidaritat amb totes les persones represaliades a Mataró per exercir el dret de vaga 

Judici a Alacant contra un militant d'Endavant detingut a la vaga general 

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó 

El sindicat, una eina necessària 

La limitada denúncia de la violència domina els mitjans 

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S 

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S 

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge 

REPORTATGE: Adéu a una ocupació que farà història 

L'Esquerra Independentista assegura que el moviment obrer surt reforçat del 29-S 

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó

La fiscalia demana presó per a un dels detinguts a Barcelona el 29-S

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S

Els Mossos amplien el seu fitxer de rebels anticapitalistes

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge

Tornen les mobilitzacions a Catalunya Nord contra la reforma de les jubilacions

Avui, fes vaga! Convocatòries arreu del país

El Govern intensifica la presència policial per fer punxar la vaga

Mercavalencia i Mercabarna, presos pels piquets

El sector periodístic denuncia "maniobres d'amagat" dels empresaris per tal de fer fracassar la vaga

29-S: Els Països Catalans en vaga general

GALERIA DE FOTOS DE LA VAGA GENERAL ALS PAÏSOS CATALANS

 

Acabem de deixar enrere una vaga general que serà recordada per la història del moviment obrer. Malgrat els intents d'intoxicació de la patronal, els governs i els mitjans de comunicació, ahir la classe treballadora es va mobilitzar a bastament protagonitzant manifestacions multitudinàries a totes les capitals i organitzant piquets.  Aquest 29-S ha posat de manifest l'existència d'un sentiment de revolta al si d'una classe obrera que falta organitzar. Ara bé, la repressió policial ferotge va fer acte de presència, un cop més.

Barcelona
 
La jornada de vaga a Barcelona va venir marcada per la violenta repressió policial que es va viure després que els Mossos irrompessin violentament a l'edifici ocupat pel Moviment del 25 i el desallotgessin. Milers de persones van participar posteriorment a la manifestació de la CGT, marcada també per càrregues de la policia amb pilotes de goma contra la gent que hi havia a la zona propera del pla de la Catedral de Barcelona, on va acabar la manifestació. Grups de gent van llançar pedres i altres objectes i es va crear una autèntica barricada de foc a Via Laietana. Es van sabotejar comerços i el Corte Inglés es va veure obligat a tancar.
 

Milers de persones es van manifestar contra la reforma laboral pel centre de Barcelona sense poder ocultar però el vessant conflictiu de la manifestació, amb els Mossos carregant violentament després d'un desallotjament i amb la gent reaccionant-hi en contra. Es podien veure nombrosos contenidors cremant i vidres d'aparadors trencats. A més, agents de paisà van practicar detencions aleatòries per tot el centre de Barcelona.

Durant el desallotjament de l'antiga seu del banc espanyol de crèdit ocupada els Mossos van identificar 19 persones, de les quals en van detenir una. En total, la policia va detenir 20 persones amb motiu dels incidents derivats de la vaga general. Els ocupants del Banc consideren que el desallotjament és il·legal atès que els propietaris, la família Ballester, va interposar una denúncia però el jutge va decretar el sobreseïment del cas. Segons els Mossos però, van aconseguir una ordre judicial per entrar a l'edifici perquè segons afirmen alguns dels autors de les destrosses del matí, com la crema d'un cotxe de la Guàrdia Urbana, es van anar a refugiar dins l'edifici.

Els efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra van assaltar el banc reapropiat a dos quarts de quatre  de la tarda colpejant violentament la gent que estava concentrada a davant i amb un centenar de persones a l'interior. En el moment del desallotjament s'estava desenvolupant una concentració pacífica, que formava part de les activitats programades a l’espai amb motiu de la vaga general. Una jornada que va acabar amb batalla campal a conseqüència del desallotjament.

Pel Moviment del 25, la vaga general va ser un èxit que les autoritats van voler desvirtuar amb una intervenció  que titllen d'"espectacular, il·legal i delictiva".

{youtube}oEZ36lVPP-A{/youtube}
  {youtube}cvKWOwICsYY{/youtube}

{youtube}F-6ivVSfarM{/youtube}
{youtube}wNDnGTVLZyM{/youtube}
{youtube}phAJ0jeojwY{/youtube}
  {youtube}esg2AqUTCZQ{/youtube}

{youtube}Ep-Anodn1YY{/youtube}
{youtube}qs4RBF6UUGE{/youtube}
{youtube}FcYnT3Qk2ew{/youtube} 

València

València va viure una multitudinària manifestació també marcada per la repressió policial. Desenes de milers de persones van marxar per València, desbordant totes les previsions d'assistència. La marxa ja havia finalitzat quan els últims manifestants encara havien de començar a caminar. Per altra banda, col·lectiu "En Moviment" va realitzar una concentració sota el lema "Per una banca pública valenciana" davant la seu de Bancaixa de la capital del Túria. A més, unes 300 persones van perseguir i escridassar l’alcaldessa de València, Rita Barberà, quan es dirigia a l’Ajuntament.

Al barri de Benimaclet es van organitzar diverses accions amb motiu de la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral del govern espanyol. A les 10 del matí va començar una cercavila pel barri amb la música de dolçaines i tabals de la Colla Estrela Roja de Benimaclet. Amb la participació d'un centenar de veïns del barri, es va recórrer Benimaclet informant els comerços dels motius de la vaga i convidant-los a tancar els seus locals com a mostra de solidaritat. Es va incidir especialment en els supermercats i el centre comercial "Arena", tots ells responsables del grau de precarietat i explotació amb que treballen els seus assalariats.

Finalment, es va tallar al transit el carrer Emili Baró i les vies del tramvia, amb l'única incidència de la provocació de la policia espanyola que va intentar coartar el dret a vaga i manifestació dels piquets, identificant i amenaçant dos veïns del barri. En acabar, i amb una pancarta on es llegia: "Per dignitat i justícia, Benimaclet en vaga", les veïnes de Benimaclet es van desplaçar al centre de València (carrer Colom) per unir-se amb la resta de companys allí concentrats.

L'altra cara de la moneda són les salvatges càrregues policials, que van deixar almenys 14 ferits amb greus traumatismes. Fins i tot una persona, militant de la COS, va haver de ser operada pels cops i haurà d'estar a l'hospital almenys deu dies. 

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), Endavant, CAJEI, Maulets, SEPC, Assemblea del Terra València ha denunciat la violència policial viscuda a la ciutat de València. Segons expliquen, les càrregues policials desmesurades es van reproduir al llarg de tota la jornada amb conseqüències importants. Entre els múltiples parts de lesió destaquen el trencament de clavícula produit al migdia al Campus de Blasco Ibáñez contra un treballador afiliat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

El sindicalista va ser agredit mentre anava en bici i sense haver protagonitzat cap provocació. Així mateix la policia va detenir dues persones i va impedir amb actitud provocativa que els companys dels represaliats es concentraren en les immediacions de la central de policia.

Les organitzacions denuncien que una vegada més la policia espanyola es posa del costat de la patronal i agredeix salvatgement els i les treballadores en vaga, de manera que es demostra que la seua actitud en la vaga no ha sigut neutra sinó bel·ligerant cap a la classe treballadora. Per altra banda, responsabilitzen el delegat de govern Ricardo Peralta de la injustificada violència policial i per tant demanen la seua dimissió. Per les organitzacions, les detencions vulneren el dret a la vaga i en aquest sentit demanen la llibertat immediata i l'absolució de tots i totes les detingudes.

{youtube}jOEJvpXF31U{/youtube}

{youtube}6itbAfdLAtA{/youtube}

{youtube}jOEJvpXF31U{/youtube}

{youtube}1_zHMmC0NFc{/youtube}


Mallorca

Milers de persones van marxar ahir per Palma col·lapsant les avingudes per manifestar-se contra la reforma laboral. La manifestació de la CGT, CNT, APTA, Maulets, Endavant, el Col·lectiu de joves comunistes, Plataforma per la igualtat i Frente solidario va reunir molts centenars de persones malgrat ser inferior que la dels sindicats majoritaris. Van recórrer el centre reivindicant "un altre tipus de sindicalisme al marge dels sindicats del poder".

A més, les organitzacions combatives van fer un exitós piquet informatiu a El Corte Inglés. A banda, un altre macro piquet genèric (de tots els sindicats) va pressionar comerciants del centre de Palma perquè tanquessin, i hi va haver tensió en alguns punts del casc històric.

Segons informa DBalears, la manifestació va causar gran inquietud entre els agents de la Policia Nacional. Tres cotxes patrulla s'interposaren entre les dues pancartes, que es distanciaven en poc més de 10 metres. Els sindicalistes combatius corejaven crits com "Comissions, UGT, sindicats del poder!". Tanmateix, en altres moments els crits que més se sentien era "El poble, unit, mai no serà vençut!". També se sentí "Anam tot junts al palauet!", amb referència a l'immoble de Jaume Matas, mentre els manifestants (uns pujant, un altres costa avall) se saludaven i alçaven alhora el puny esquerre.

La CGT de Mallorca ja ha anunciat que interposarà dues denúncies contra la policia espanyola per haver impedit la seva acció sindical, assetjant els piquets informatius.

Maulets Mallorca ha denunciat la detenció d'un jove durant la matinada del dia 29 de Setembre a la Universitat de les Illes Balears per agents de la policia local sota la acusació de danys al patrimoni. Els fets van tenir lloc en el marc d'una acció en suport a la Vaga General convocada per aquest mateix dia, que va trobar la violenta resposta de la seguretat del campus que posteriorment va avisar la Policia Local.

El jove va ser posat en llibertat cap a les 5 de la matinada amb càrrecs de faltes per deslluïment d'edificis públics, acusat de la realització d'una pintada a favor de la Vaga General i dels drets nacionals i socials dels i les treballadores. L'assemblea de Maulets de Palma ha donat suport públic cap a aquest jove i a totes les accions realitzades en el marc d'aquesta Vaga General, en especial als piquets i a totes les persones que han patit la repressió policial, que, com recull al seu darrer informe Alerta Solidària, ha deixat ja nombrosos detinguts i incidents al llarg dels Països Catalans.

 

{youtube}6c_C1eOlkn0{/youtube}

  {youtube}6UTPbdKH0eQ{/youtube}

{youtube}_QZfyW1yquM{/youtube}

{youtube}guU28h2Pqzs{/youtube}    

 

Girona

A Girona CUP va secundar les mobilitzacions convocades per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), que va recórrer els carrers i centres de treball de la ciutat repartint fulls voltants i informant als treballadors i treballadores de la necessitat de fer vaga, pels drets laborals i socials.

Així, a les 7 del matí, un grup d'afiliats i simpatitzants de la COS va participar, amb d'altres organitzacions sindicals, en un piquet informatiu a les portes de la nova seu de la Generalitat de Catalunya, informant la plantilla del seu dret a fer vaga i de l'obligació moral de respondre a les agressions que govern, patronal i banca estan practicant contra les classes populars i treballadores.

Posteriorment, els afiliats i simpatitzants de la COS es van dirigir cap als centres de treball ubicats a l'entorn del Barri Vell de la ciutat, com la universitat, botigues, dependències municipals, museus... repartint propaganda, enganxant cartells i cridant consignes a favor de la mobilització i la vaga. En aquest sentit, fruit de la negociació amb representants de la COS, un grup de treballadors de la construcció de l'empresa COMSA va decidir fer vaga i finalitzar la seva jornada laboral. També, a mig matí sindicalistes independentistes van fer via cap les dependències de l'Ajuntament de Girona a la plaça del Vi, on van intentar, sense èxit, entrar a l'Ajuntament a informar als treballadors i treballadores. Malauradament, les forces policials van impedir l'entrada dels vaguistes que, amb d'altres companys, es van dirigir a la seu de la Diputació de Girona, on sí que van poder trencar el cordó de la seguretat privada i informar tothom de la necessitat d'afegir-se a la vaga.

El piquet unitari de Girona va acabar amb un total de cinc detinguts cap a la una del migdia. Els mossos d’esquadra van seguir el piquet amb cinc furgons. En solidaritat amb els detinguts es va realitzar una concentració davant de la comissaria. 

A les 6 de la tarda al Passeig de la Copa hi havia convocada la manifestació, que va ser seguida per milers de persones vingudes d'arreu de les comarques gironines. La CUP va participar al bloc que havien convocat els sindicats COS, CGT i IAC, en un intent de marcar distàncies amb els sindicats majoritaris. Una nodrida representació de militants, treballadores i treballadores i ciutadans en general es van afegir al bloc independentista organitzat per la COS, que va transcórrer amb normalitat pels principals carrers de la ciutat, enmig de consignes contra la crisi, els gestors del capital i les polítiques sindicals impulsades per CCOO i UGT. La marxa va finalitzar a davant de l'edifici de la nova seu de la Generalitat.

{youtube}qc0WbJl5IUE{/youtube}

Tarragona

Entre d'altres accions a Tarragona, unes 10.000 persones es van manifestar durant la tarda pels carrers de la ciutat, es van fer diversos piquets informatius a les entrades dels polígons i llocs de treball, amb un alt seguiment a a la indústria, a la petroquímica i també al Port de Tarragona, que van estar pràcticament aturats i només es mantenien alguns serveis mínims.

Al llarg del matí membres de la la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa van participar a diversos piquets informatius; entre altres van aturar, des de les 5 del matí, la sortida dels busos de l'estació de Tarragona. Un grup d'unes 50 persones va tallar l'accés d'entrada i sortida de l'estació, més tard, es va tancar amb cadenes el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a la vegada que dissuadien als treballadors i estudiants que hi volien accedir.  
 
A les 11 del matí els sindicats CCOO, UGT, Co.Bas i CGT, juntament amb la Coordinadora i organitzacions i assemblees locals de caràcter social es van concentrar davant de l'estàtua dels Despullats de Tarragona per posar en comú el transcurs de la jornada de vaga, però es va convertir en una manifestació espontània per la Rambla Nova de la ciutat. Unes 400 persones es van dirigir cap al Balcó del Mediterrani entre crits de "vaga general" i xiulets i van instar a tancar els comerços i establiments de la zona. A mesura que anaven avançant diversos vianants se sumaven a la marxa.  
 
A les sis de la tarda va sortir de la plaça de la Font una manifestació multitudinària, que segons els convocants va reunir més de 10.000 persones, i va transcórrer amb normalitat per la Rambla Nova fins a la plaça Imperial Tarraco. En aquesta marxa hi van participar la totalitat de sindicats.
 
La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa  va formar un bloc propi diferenciat del sindicalisme institucional, que va aplegar fins a 5.000 persones, sota el lema “Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general!". A l'inici i al final, la Coordinadora va fer lectura de dos manifestos, i durant la manifestació es van marcar amb pintades els bancs com a culpables de la crisi. En finalitzar la mobilització es va cremar un taüt, simbolitzant la mort del capitalisme.

Per altra banda, un miler de persones va participar al piquet unitari al centre de Tarragona que va aconseguir tancar els comerços de la rambla Nova. Hi van participar, d’una banda, col·lectius i persones independentistes, anarquistes i comunistes, i d’una altra, sindicalistes de CCOO i UGT.

{youtube}BzktaqjrjB8{/youtube}

 

Alacant

La manifestació d’Alacant va superar tots els pronòstics, més de 60.000 persones van sortir al carrer. Al matí la policia va detenir dues persones que ja són en llibertat. Totes dues han sortit amb càrrecs, una de les quals acusada d’atemptat i desordres.

Per altra banda, un sindicalista de la COS que participava en el piquet davant el Corte Inglés d’Alacant va ser detingut per la policia nacional espanyola.
 
  {youtube}jwAu87mCUB8{/youtube} 
 
Lleida
 
Unes 350 persones es van manifestar passades les sis de la tarda a Lleida convocades per la CGT en un bloc secundat per la CUP i l'AJLL, que va situar-se a una certa distància del bloc format pels dos sindicats majoritaris tot i que van seguir el mateix recorregut. Els seus parlaments els van fer a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern espanyol, una vegada els de CCOO i UGT van finalitzar. Segons aquests dos sindicats, el conjunt de la manifestació va comptar amb 4.000 participants i van xifrar el seguiment de la vaga a Lleida en un 80-90%.
 
La manifestació va sortir pocs minuts després de les sis de la tarda de davant l'edifici Tranfronterer de la UdL a l'avinguda de Jaume II. Va continuar pel pont de la Universitat fins a l'avinguda Madrid per enllaçar amb l'avinguda Francesc Macià i finalitzar a l'alçada de la plaça de la Pau.

Pel que fa a l'activitat dels piquets, les 12 de la nit de dimarts van començar la seva activitat a l’Opencor. A la matinada, cap a les 6.30h, van anar a l’empresa Atento on gairebé cap treballador ni treballadora es va incorporar a la feina. Més tard, a les 7h, el piquet va fer tancar la principal benzinera d’entrada per l’oest de la ciutat. Després, el piquet també va ser efectiu per impedir el segon torn d’entrada a Atento a les 8h.

Badalona

A la una del migdia d'ahir, els piquets de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet van irrompre al polígon Montigalà, i van aconseguir tancat el Decahtlon, l'Ikea i el Carrefour. 

Bellaterra
 
Segons els piquets de la UAB, el seguiment de la vaga a la universitat va ser del 99%. Les aules de la universitat van estar desertes tot ahir, i només algunes biblioteques van tancar, tot i que les que estaven obertes eren buides. Els restaurants en complet silenci i la plaça cívica buida. El piquet de la nit va sumar unes 50 persones, tot i que les treballadores de la neteja van fer una demostració de perícia en aconseguir aturar el bus flotat per l'empresa abans de la seva sortida.
 
A partir de les 7, el piquet va augmentar en nombre fins a sumar més d’un centenar de persones, que es van distribuir per les diferents vies d’entrada a la universitat (4 piquets inicialment, que a les 9 hem ampliat a 5). Els ocupants de cada vehicle que volia entrar a la universitat era degudament informats dels motius de la vaga i dels riscos individuals i col·lectius de no fer-hi seguiment.
 
Cap a les 8, la feina dels piquets es va veure significament reduïda ja que els Mossos van començar a desviar el tràfic cap a l’AP-7 argumentant que "la universitat estava tancada". Els Mossos van evitar el col·lapse de l’AP-7 com va passar en la vaga de funció pública. Tot i així, uns pocs vehicles van intentar entrar a la universitat pel carril de sortida i fins i tot van fer conats d’atropellament.
 
Berga
 
A la capital del Berguedà la vaga general va gaudir d'un ampli seguiment en part gràcies a un piquet organitzat  per la COS i la Intersindical que va recórrer la ciutat des de les 8 del matí. A tres quarts de dotze, i després d'haver aconseguit tancar el Caprabo, el Lidl i el Carrefour -que suposen el 80% del comerç de gran superfície de la capital berguedana-, la Guàrdia Urbana va impedir el tancament del Mercadona. Tot i estar aparentment tancat, la policia estava custodiant l'entrada al recinte seguint les indicacions de l’encarregat, que mantenia els treballadors tancats a dins. FOTOS
 

Cerdanyola del Vallès

Des de primera hora del matí de dimecres a Cerdanyola del Vallès es va fer un piquet itinerant de pràcticament 200 persones, que va aconseguir tancar completament el mercat de Fontetes i el de Serraparera va funcionar a mig gas. També es van anar tancant els principals supermercats de Cerdanyola i a les 13:00 es va fer una concentració davant l’ajuntament.

En aquesta concentració, es va entrar dins de l’ajuntament i es va pujar amb l’ascensor fins a la primera planta i després es va tornar a fer una marxa per tota la ciutat, amb una participació d’unes 400 persones.

  {youtube}IZ0Ma9vkojw{/youtube}  
 
Igualada
 
Prop d’un centenar de piquets, convocats per l’Esquerra Independentista de l’Anoia i CGT, van fer una marxa pel centre d’Igualada pintant i empaperant entitats bancàries i animant els comerciants de la ciutat a sumar-se a la vaga general. La convocatòria es va realitzar amb èxit malgrat la presència i intimidació dels Mossos d’Esquadra durant la majoria del recorregut.
 

Mataró

A Mataró també es va deixar sentir amb força la repressió policial, amb sis detencions de manifestants efectuades després de la manifestació del migdia. Se'ls acusa desobediència a l'autoritat, resistència i danys al mobiliari urbà.

A la capital del Maresme, més de 200 persones convocades per la CGT, la CNT i autònoms es van concentrar al centre per dirigir-se cap al local d’Hisenda. La majoria de comerços del centre de la ciutat van tancar.


Manresa

La manifestació que es celebrar durant el matí va aplegar entre 2.000 i 3.000 persones. D’una banda, hi participaven CCOO i la UGT, i d’una altra els sindicats alternatius CNT, CGT o USOC. Tots dos blocs tenien més o menys el mateix nombre de manifestants.

A la capital del Bages hi va haver cinc detencions efectuades després de la manifestació del migdia. Les detingudes estan a la comissaria de Manresa en espera de disposició judicial.

 

{youtube}l4IFzFCsUAE{/youtube}

  {youtube}iBOcjUcL-QE{/youtube}

  {youtube}TOK03kOfHj4{/youtube}

  {youtube}53O0O8F3nRU{/youtube}

Mollerussa

Un piquet format per una vintena de persones va dur a terme accions informatives als supermercats de Mollerussa. El piquet va accedir als centres de Caprabo i Mercadona de la localitat. En aquest últim supermercat, el piquet es va enfrontar verbalment amb els vigilants de seguretat, que no els hi volien permetre l’accés.

Olot

Durant la tarda de dimecres, unes 150 persones es van manifestar a Olot convocades per la CNT. Al matí militants de la CNT també van estar informant a la ciutadania i els comerços al centre de la ciutat i es va organitzar una marxa lenta de cotxes que va col·lapsar la variant entre les 7 i les 8 del matí.

{youtube}Ww_yfddkAGM{/youtube}

El Pertús

Unes 2.000 persones van tallar el pas fronterer que hi ha al Pertús, a l'Alt Empordà. La concentració va arribar a aplegar fins a nou sindicats també vinguts d'Andorra i de la Catalunya Nord convocats per la Confederació Europea de Sindicats (CES). Precisament, el motiu de la protesta era doble. Per una banda, per les concentracions convocades arreu del continent contra els plans d'austeritat de la Comissió Europea i per l'altra, la manifestació també ha servit per escenificar el suport dels sindicats de banda i banda dels Pirineus a l'aturada general convocada arreu de l'estat espanyol.

Rubí

A Rubí, totes les grans empreses del torn de nit de Rubí (Ficosa, B. Braun, Mohes) es van aturar. Durant la matinada es van fer piquets als grans polígons. A les deu del matí els piquets van recórrer els comerços de la ciutat.

Sabadell

La manifestació de Sabadell convocada per l'Assemblea de Sabadell per la Vaga General, conformada per la Confederació General dels Treballadors i col·lectius de l’Esquerra Independentista, va ser seguida per unes 1.500 persones. Els sindicats majoritaris van quedar en un segon terme per darrere dels qui plantegen un escenari combatiu i de ruptura anticapitalista a la ciutat de Sabadell. La CUP de Sabadell ha fet una valoració positiva del seguiment de la Vaga General a la ciutat de Sabadell i ha donat el seu suport a la gent que ha estat treballant per tirar endavant aquesta Vaga General a la ciutat de Sabadell.

Nombreses pintades i grans pancartes van acompanyar la manifestació, que va transcórrer descde l’Eix Macià fins a l’ajuntament de la ciutat vallesana.

Santa Coloma de Gramenet

La manifestació de més de 4000 persones celebrada al llarg del matí a Santa Coloma va finalitzar a la plaça de la Vila pels volts de les dues del migdia. La concentració multitudinària va recórrer tota la ciutat i va gaudir d’un aire revolucionari i combatiu.

Al matí, dos piquets van passar pel centre de Santa Coloma i van aconseguir tancar alguns comerços. Després es van concentrar davant de l'Ajuntament per passar a dirigir-se a Badalona.

{youtube}p7eVMkwNbe0{/youtube}

Sant Celoni

150 persones es van concentrar al matí a l’alçada del carrer Doctor Trueta, al centre de Sant Celoni, convocades per la CUP. Després de tallar durant una estona els accessos a la ciutat, van recórrer tot el centre de la vila fins arribar a la plaça de l’ajuntament, des de les 11h fins dos quarts d’una del migida.

 

Sant Cugat del Vallès

A Sant Cugat del Vallès es va fer una concentració d’un centenar de persones (treballadores, estudiants, funcionàries, aturades, jubilades...) davant l’Ajuntament a les 12h. El grup va actuar com a piquet informatiu i es va solidaritzar amb altres treballadores que havien denunciat coaccions per part de les empreses i que es veien obligades a treballar. Es va fer una marxa pel poble, tallant el trànsit i paralitzant temporalment comerços i grans superfícies, amb destacable seguiment de les forces de seguretat. La marxa va finalitzat a les 14h sense incidents, tot i algun moment de tensió amb la seguretat privada i ciutadans contraris a la vaga.  

Per altra banda, una quarantena d’establiments es van despertar amb els panys segellats amb silicona.   

Sitges

{youtube}0PwMob2YZ2Q{/youtube}

Sort-Pobla de Segur-Tremp

Una vuitantena de persones van participar a la marxa convocada per la CGT que va sortir de Sort, passant per La Pobla de Segur i finalitzant a Tremp. Durant el recorregut es va anar informant la població del Pallars.
 

Tàrrega

Una manifestació de 300 persones va recórrer el centre de Tàrrega ahir al migdia. Durant el matí, es van fer piquets en diversos punts de les comarques de Ponent. Els manifestants anticapitalistes participaven a la manifestació de CCOO i UGT però en un bloc diferenciat, aplegant 60 persones.

Terrassa

Un miler de persones es van concentrar ahir a la una del migdia davant de l'ajuntament de Terrassa, on es van reunir tots els piquets i manifestants. A part dels grups de CGT i de l’Assemblea Popular de Terrassa, s’hi van afegir moltes altres persones i finalment van aparèixer els piquets de CCOO i UGT que encara no s’havien vist ni a la nit, ni de matinada, ni al matí. També es va tancar una ETT que hi havia per la zona.

Per altra banda, més de 150 persones va estar tancant comerços durant el matí. El primer establiment tancat va ser el Mercadona de la Rambla que va tancar a les 10 del matí després de la intervenció de sis mossos de paisà i sis uniformats avisats per l’encarregat. Es va abandonar l’establiment després de parlar amb les treballadores i es va mantenir una concentració a fora cridant "vaga, vaga general" fins que van tancar.

El piquet va seguir tancant comerços per la rambla i provocant que els comerços tanquessin prèviament al pas del piquet.

A més, més de 200 persones van ocupar cap a les 12 del migdia la seu central de la patronal de Terrassa (CECOT) al carrer Sant Pau 6, durant 20 minuts. Davant del fort dispositiu que es començava a desplegar al voltant de l’edifici, els ocupants van sortir pacíficament per dirigir-se a la Plaça de l’Ajuntament on es va convocar una concentració i retrobada de piquets a les 13h.

 

Tortosa

200 persones es van manifestar a les Terres de l’Ebre amb l’esquerra revolucionària (Maulets, COS, Casal Popular Panxampla i PCPC) i la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya). Els sindicats oficials, per la seva banda, van fer una concentració.

{youtube}Z_LTu4_w_3U{/youtube}

 

Vic

Més de 200 persones es van manifestar pels carrers de Vic, en la manifestació “Rebentem el capitalisme! Autogestió obrera”, contrària tant amb la reforma laboral com amb els sindicats de CCOO i UGT. L’acte va estar convocat la setmana passada a Vic, amb l’acció simbòlica “Mengeu-vos la merda de la crisi” a l’edifici del Sucre.

Les entitats convocants valoren positivament la participació d’ahir, ja que asseguren haver estat capaces de tenir un bloc propi, on hi conflueixen diversos col·lectius, per manifestar la seva oposició a la reforma laboral i també als sindicats oficials de CCOO i UGT.

La manifestació va començar a la plaça de l’Estació i va seguir la manifestació convocada pels sindicats domesticats, fins que a la cloenda se'n va desmarcar i va seguir pel passeig on es va llegir un manifest. Durant la manifestació, es van cridar consignes com “Això no és crisi, això és capitalisme”, “contra el Capital, Vaga General”, “Unió, Acció, Autogestió”.

La manifestació havia estat convocada per la COS; Associació Cultura i Pau; Casal Independentista Manel Viusà, Casal La traca de Tona; Casal Popular Boira Baixa; Centre Social La Torratxa, CGT - Correus Osona, Coordinadora Antifeixista d’Osona, Coordinadora de l’Esquerra Independentista d'Osona, CSC-Intersindical, CUP, Ecoxarxa d'Osona.

  {youtube}2UpzZrHssn8{/youtube}

{youtube}DiSUGuXldq4{/youtube}

 

Vilafranca del Penedès

Un miler de manifestants va marxar ahir pels carrers de Vilafranca sota crits de "Contra el govern i la patronal’. A Vilafranca el bloc més seguit va ser el convocat per la CGT i Intersindical-CSC, l’Assemblea pels Drets Socials, la CUP, les assemblees de joves i l'EI de Sant Sadurní d'Anoia. Durant tot el recorregut es van poder sentir proclames contra la reforma, demanant la dimissió de Zapatero i exigint "Que la crisi, la paguin els rics". Després de recórrer la Parellada i la rambla de Nostra Senyora, la marxa va baixar per la rambla sant Francesc i un cop arribats a la font dels Alls, el primer bloc girà cap a la plaça de la Vila i el segon va continuar avall per Hermenegild Clascar, va pujar per Marquès d’Alfarràs i acabà a la plaça Jaume I, on es va llegir un manifest.

  {youtube}KFzR3VVr0JA{/youtube}

  {youtube}YKafxWvWAZo{/youtube} 

  {youtube}xX6B2A3LSR0{/youtube} 

 

Vilanova i la Geltrú

Convocades per la CGT i l’Assemblea de Drets socials, unes 400 persones es van manifestar a Vilanova i la Geltrú.