Pengen una estelada al balcó de l'Ajuntament d'Igualada

Coincidint amb el dia d'inici de la Festa Major un grup d’igualadins han desplegat una estelada gegant al balcó de l’Ajuntament d’Igualada. L’acció s’ha realitzat després de la lectura del pregó, que ha acabat amb crits contra la presència de la bandera espanyola. (veure vídeo)
 
L’estelada ha estat desplegada al balcó consistorial, en una acció per a la història. Cal remarcar que l’estelada ja va presidir el balcó de l’Ajuntament en motiu dels fets d’octubre del 34. Precisament, Igualada és una ciutat amb molta relació amb l’estelada ja que va ser la segona ciutat de tot el país on l’estelada va onejar en públic, precisament per la Festa Major de l’any 23. 

20/08/2010 15:05 Política
Fa uns anys que a Igualada s'està realitzant una campanya contra la presència de la bandera espanyola a l'Ajuntament. A més, durant la Festa Major també es realitza, com en d’altres ciutats catalanes, una campanya anomenada "Per Festa Major, l'estelada al balcó”.
 
Val a dir que a la ciutat s'estàn duent a terme ambdues campanyes, i que avui mateix l'ajuntament ha donat ordres a la brigada municipal de retirar els cartells referents a l'estelada enganxats en espais propagandístics de la ciutat, deixant la resta de cartells, segons informa Bonrotllo.cat