Lapiden fins a la mort una parella condemnada per adulteri a l'Afganistan

Milicians talibans van lapidar dilluns fins a la mort una parella perquè l'home era casat i la dona era soltera. La dona es deia Sadiq i tenia 20 anys i havia fugit amb l'home al nord de l'Afganistan per fugir dels seus familiars i evitar la lapidació. Pel que fa a l'home, es deia Qayum, tenia 28 anys i estava casat, tot i que va deixar la seva esposa per fugir amb Sadiq.

La parella es va amagar a la casa d'un amic durant cinc dies però van ser descoberts per agents talibans diumenge i apedregats a mort davant d'una multitud de 150 individus, tots ells mascles. Això sí, qui primer van apedregar fins a la mort va ser la dona. 

17/08/2010 00:34 Internacional
Mitja hora després va ser el torn de l'home. La matança va ser ordenada per dos comandants locals dels taliban. La pràctica de matar una persona a pedrades segueix produint-se a països on hi ha presència dels taiban, com l'Iran o l'Afganistan, on és fins i tot permès per la llei islàmica.

Activistes al·leguen que l'Alcorà mai especifica que l'adulteri ha de ser castigat amb la lapidació. Segons aquesta llei islàmica dels talibans, les relacions sexuals abans del matrimoni estan castigades amb fuetades. Si les relacions es produeixen fora del matrimoni, es castiguen amb la pena de mort. El passat 9 d'agost els talibans van executar en públic una vídua embarassada per haver mantingut relacions fora del matrimoni.

Quan el talibans governaven l'Afganistan, les dones no podien deixar casa seva sense l'escorta d'un home. Les matances públiques, a causa de la seva interpretació radical de l'Alcorà, eren comunes, però encara que no governin se'n segueixen produint. I amb tot, no són investigades ni perseguides pel món occidental, sobretot pels Estats Units que no dubten a perseguir els ciutadans asiàtics quan a qui pretenen fer mal és a un ciutadà nord-americà.