Maulets irromp al Ple municipal de Palma per demanar que la ciutat es declari antitaurina

L’assemblea de Palma de Maulets es felicita per la recent abolició de les corregudes de bous al Principat, i expressa el desig que s'estengui arreu del país. Mentrestant continua la lluita, encentada ara fa tres anys, perquè Palma es declari ciutat antitaurina.

En aquesta línia, l'organització juvenil va desplegar una pancarta davant cort i la posteriorment va irrompre al plenari municipal. Recordem que el col·lectiu Gent Activa va aconseguir, l'any passat,  que el municipi de Costitx (Mallorca) es declarés "poble antiraurí".

29/07/2010 16:56 Política

Aquest estiu, ja fa 4 anys que l’assemblea de Palma de Maulets va començar la lluita contra la celebració de corregudes de bous a la ciutat.

Tres anys de campanyes antitaurines a l’estiu han deixat el següent balanç, segons l'organització juvenil:

"Per una banda s’han realitzat amb èxit nombroses concentracions contra la activitat taurina, s’ha mobilitzat al jovent de Palma contra les corregudes i s’ha deixat clar el rebuig social que aquestes provoquen.

Ens reafirmam en allò que no hem deixat de reivindicar: no volem la continuació del inacceptable maltractament animal disfressat d’acte festiu i de la imposició cultural que suposen aquestes activitats.

3 anys de lluita també han deixat al descobert la crua realitat amb la que es troba la protesta cívica al carrer i la hipocresia dels polítics de Palma.

La policia espanyola, una vegada més de la mà de Ramón Socias, no ha deixat d’actuar com a element provocador i repressor a totes les mobilitzacions, amb el resultat de càrregues, identificacions i  desenes de ferits pel simple fet de sortir al carrer en nom de la lluita antitaurina.

Tampoc no podem oblidar la inactivitat total del govern suposadament d’esquerres de n’Aina Calvo, que no ha escoltat al moviment antitaurí que reclama una mesura molt concreta: que Palma es declari municipi antitaurí, seguint el recent exemple de Costitx.

Maulets, després de 3 estius de concentracions a la Plaça de Bous, volem dur la lluita directament als responsables polítics municipals.

Basta d’ignorar la veu del jovent, basta de contestar la reivindicació amb les porres: és l’hora de posar fí a la complicitat d’aquest ajuntament amb la tortura animal i passar als fets".

Per saber-ne més:

Comencen les mobilitzacions contra la tauromàquia a Mallorca