Els manifestants de La Rimaia ocupen un altre edifici a Gran Via

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, els manifestants que protestaven contra el desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia han ocupat fa poca estona, a quarts d'onze de la nit, un edifici situat al número 452 de la Gran Via de Barcelona. Mig centenar persones, que protestaven pel desallotjament de La Rimaia, s'han desplaçat fins a la nova ubicació recuperada mentre cridaven eslògans contra l'especulació i les mesures repressives contra l'okupació. (fotografies facilitades per Jordi Borràs)
 
Durant la matinada d'aquest dimecres la Rimaia ha estat buidada per la força per una dotzena de dotacions dels Mossos d'Esquadra. Poques hores després membres de la Rimaia han convocat la concentració de protesta que aquest vespre ha sortit des del mercat de Sant Antoni de Barcelona.

14/07/2010 22:20 Política

Aquest matí, a conseqüència del desallotjament, nou persones han estat detingudes, entre elles professores i alumnes de la universitat lliure.

Després de patir un desallotjament el 2 de febrer al carrer Casanova número 17, avui, 14 de juliol, la brigada dels mossos d'esquadra han tornat a desallotjar la Rimaia de Gran Via 550, malgrat les protestes que hi havia hagut per impedir-ho. El nou espai va requerir mesos de rehabilitació per culpa de la saga Guerrero Gilabert –coneguts per nombroses denúncies d'assetjament immobiliari, per estar dins el procés judicial del cas Pretòria i per controlar Gaesco, líders en la inversió bursàtil- els mercenaris del capital han actuat i ens han fet fora d'un edifici del barri i pel barri.

manifestació del vespre, camí d'una nova okupacióSegons denuncien els membres de la Rimaia, "un cop més el poder polític s'ha posat al costat dels especuladors, dels lladres del nostre temps i de les nostres vides" i lamenten que no han servit de res les reivindicacions veïnals, ja que l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample va exposar a davant de la regidora del districte Assumpta Escarp una moratòria de llicències hoteleres i que la Universitat Lliure La Rimaia no fos desallotjada de la seva seu a gran via 550.

De nou, els mossos d'esquadra han entrat de matinada sense seguir el procés que la via civil comporta. "Qui mana en aquesta ciutat prefereix estar al costat dels rics, dels que volen fer hotels, dels que destrossen els espais de relació al barri, dels que només pensen amb la lògica del mercat", asseguren, i afegeixen que "ells tenen dret a especular i nosaltres no tenim dret a l'habitatge ni als espais alternatius d'acció social fora del circ ridícul i infame de l'ajuntament de Barcelona".

 Vídeo de Vilaweb.cat

{youtube}<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JkOFy50KKew&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed xsrc="http://www.youtube.com/v/JkOFy50KKew&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>{/youtube}

Els membres de la Rimaia han treballat per a recuperar els espais buits i omplir-los de pensament, de reflexió i d'acció per aturar el projecte oficial, que afirmen consisteix en treure'ls dels barris, dels espais de trobada, i posar-hi "aquesta ciutat-aparador pels turistes i pels lobbies empresarials". En aquest sentit, asseveren que "qualsevol espai popular suposa una amenaça al “model Barcelona”, al parc turístic en que es vol convertir la ciutat, on el dret a especular passa per sobre dels drets col.lectius i de les iniciatives populars".

Per la Rimaia, aquest desallotjament és una prova que volen reprimir i recloure la gent insubmisa a les perifèries, als llocs allunyats de la vista pública. "Encara no han entès que aquest és un esforç inútil", adverteixen.

El nou edifici ocupat per la manifestació de suport a La Rimaia estava buit

granvia
 
 
 

rimaia Una universitat lliure

La Universitat Lliure La Rimaia és un projecte popular i autogestionat lliure d’interessos econòmics. A La Rimaia s'hi fan desenes d'activitats i allotja nombrosos col·lectius i entitats. És tracta d'un espai de trobada, de formació, de reflexió i d'acció entorn altres maneres de veure el món, que obre una escletxa dins un model cada cop més alienant i individualista; un sistema cada cop més podrit, al cap i a la fi. La Rimaia allotja l'única biblioteca popular del barri, una teteria, aules de formació, un espai d'informàtica amb internet disponibles per a tothom i múltiples espais polivalents oberts a totes les veïnes. Un indret per la trobada i la transformació social, per fer-nos més fortes i més lliures. "La Rimaia planta batalla. Continua i no aflaca. No podran desallotjar la cultura popular!", manifesten.

La CUP de Barcelona ha condemnat aquest dimecres el desallotjament de la Rimaia, al mateix temps que ha reiterat el seu rebuig a un model de ciutat que "fomenta l'especulació immobiliària privada i va en contra de les iniciatives sorgides dels dels moviments socials de la ciutat

 

 

Per saber-ne més:

La CUP de Barcelona s'oposa "frontalment" al desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia 

Concentració contra el desallotjament de la Rimaia 

Festival solidari amb La Rimaia a la Gran Via de Barcelona per aturar el desallotjament