Milers de persones es manifesten a València durant el Primer de Maig

Milers de milers de persones van eixir al carrer enguany en una de les convocatòries del Primer de Maig més massives dels últims anys a la ciutat de València.
La manifestació tenia dues parts ben diferenciades per un costat UGT i CCOO que reunien a la majoria de manifestants i per altra les organitzacions anticapitalistes, com ara la Coordinadora Obrera Sindical (COS),CNT, CAT, PCPE o CGT) que van reunir centenars de treballadors als seus respectius blocs i les associacions d'immigrants i d'exil·liats polítics (colombiansi saharauis).

02/05/2010 12:12 Laboral

Minuts abans de començar la marxa militants de la COS han repartit entre els afiliats a CCOO i UGT milers de bitllets de 500 euros amb la cara deCándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo. La sàtira pretenia denunciar lavenda dels drets de la classe treballadora que les cúpules d'aquests sindicats ha fet i farà en la pròxima reforma laboral si no tenen unacontestació al carrer. L'acollida del "bitllet" ha estat en general moltbona entre els treballadors assistents a la manifestació i poc abans de començar la marxa el crit de vaga general s'ha sentit en tota la Plaça de Sant Agustí.

La COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional, amb el suport d'organitzacions com el SEPC, Endavant, Maulets o el CS Terra,ha congregat baix el lema "Cap a la vaga general" un nodrit bloc, el méscombatiu de la manifestació, que no ha deixat de cridar consignes com ara: "valenciana o estrangera la mateixa classe obrera", "capitalisme ésprecarietat", "reformisme no és socialisme, socialisme és revolució","caminem tots plegats a la vaga general". Durant la mobilització militants de la COS s'ha encaramat a la porta de ferro de la seu central del Banc d'Espanya i han penjat una estelada amb la qual volien reclamar lanacionalització de la banca, el repartiment de la riquesa i el treball.

Després de la lectura del manifest nacional de la COS ha conclòs lamanifestació matinera i unes 60 persones han participat d'un dinarsolidari a l'Ateneu Popular. 

A la vesprada l'esquerra independentista va participar de la manifestació jove celebrada a la població obrera de Canals (La Costera).La marxa convocada per la Trobada de Col·lectius Juvenils del País Valencià ha congregat centenars de joves baix el lema "Per la terra i eltreball".

 

- Les fotografies del Primer de Maig són de la Plataforma

Per saber-ne més:
 
 
 
 
Actes del 1r de Maig arreu del país