Mig miler de persones al carrer amb la Intersindical

Aquest matí, la Intersindical-CSC, sindicat nacional i de classe, ha realitzat una manifestació amb motiu de l'1 de maig que ha aplegat prop de 500 persones i que ha recorregut el carrer de Pelai i les Rambles.

Els manifestants han clamat contra les retallades socials que s'estan produint en nom de la crisi i contra una reforma laboral que es veu propera i que, des del sindicat, denuncien que servirà per "precaritzar encara més les condicions laborals de la classe treballadora".

01/05/2010 20:58 Laboral

Isabel Pallarès, secretària general de la Intersindical-CSC, ha reclamat en el seu discurs final que "cal un repartiment just i equitatiu del treball i de la riquesa per fer front a una taxa d'atur que als Països Catalans ja superen el 20%". Igualment, ha reivindicat el dret a l'autodeterminació i competències plenes en matèria laboral "per poder aplicar mesures efectives per incentivar una ocupació plena i de qualitat" com i ha criticat aquelles veus que aposten per abaratir l'acomiadament i moderar els salaris, dues fórmules que, segons Pallarès, " no afronten els problemes estructurals del model productiu i no servirien per lluitar contra la crisi, sinó només per atacar els drets laborals dels treballadors i les treballadores, els quals no han provocat la situació actual".

La Intersindical-CSC també ha sortit al carrer aquest matí a Perpinyà i a Vilanova i la Geltrú, on també hi havia convocades dues manifestacions.

Primer de maig: Diada Internacional de la classe treballadora

Actes del 1r de Maig arreu del país 

L'Esquerra Independentista crema el capitalisme