Els sindicats botiflers es fan enrere i ajornen la vaga general

UGT, CCOO i CSIF han ajornat la vaga general -del sector públic- perquè troben que cal donar una oportunitat a Zapatero perquè s'expliqui. El termini per presentar la vaga acabava avui.

Al·leguen que volen esperar conèixer al detall les mesures que el govern espanyol va anunciar la setmana passada per retallar el dèficit públic i que, entre d'altres propostes, implicaria rebaixar el sou dels funcionaris.

17/05/2010 14:50 Laboral
Per contra, els sindicats amb vertadera consciència de classe fan una crida inapel·lable a la vaga general per plantar cara al gir neoliberal de Zapatero.
 
El termini per presentar la convocatòria de vaga per al dia 2 acabava avui i els sindicats han decidit ser més benevolents amb el president del govern espanyol i donar-li una oportunitat per explicar-se. D'aquesta manera, li han donat uns dies més a l'espera que aquest dijous 20 el govern espanyol els informi de l'abast de les retallades dels sous del sector públic, que podrien afectar diverses escales salarials dels funcionaris o també dels treballadors d'altres empreses estatals.
 

"És una qüestió de temps" han afirmat fonts sindicals per justificar una cosa que a la classe treballadora li sembla injustificable. Els tres sindicats convocants han preferit esperar-se a la Mesa General de Negociació, que el govern espanyol ha convocat per aquest dijous 20, per saber l'abast real de les retallades dels sous dels treballadors del sector públic, que es reduiran un 5 per cent de mitjana, i que poden afectar tant funcionaris com empleats d'empreses estatals.

Els representants de les organitzacions de treballadors han gosat afirmar que veien "precipitat" presentar avui la convocatòria de vaga sense conèixer el "perímetre" final de les reduccions de la despesa que va anunciar el president Rodríguez Zapatero la setmana passada al Congrés dels Diputats de Madrid.

Per a saber-ne més:

Endavant aposta per la vaga general davant les retallades socials 

La patronal demana a Zapatero que sigui més dur 

La Casa Blanca felicita Zapatero per haver anunciat les retallades l'endemà de la trucada d'Obama

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero