Quatre municipis de la Segarra decideixen el 25A

Cervera, Guissona, Torà i Torrefeta i Florejac

A Torà la pregunta serà: "Esteu d'acord en que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?"

07/04/2010 02:11 Política

Cervera

Durant la propera setmana, la plataforma de la capital de la Segarra farà arribar a tota la població la informació detallada per a poder votar anticipadament en els 15 dies previs a la jornada de la consulta, així com les indicacions dels col·legis electorals que la Junta Electoral Local habilitarà per tal que el diumenge 25 d’abril sigui una jornada plenament democràtica amb totes les garanties. Pel que fa a les adhesions a Cervera Decideix, l'última en fer-ho han estat l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera. Se suma així a l'extensa llista d'entitas adherides, entre les quals hi ha Penya Blaugrana de Cervera i Rodalia 1985, el Grup de Geganters i Grallers de Cervera, els Diables Carranquers, Justícia i Pau, Band Tokades o el Centre Excursionista de la Segarra.  

Diumenge passat, la plataforma Cervera Decideix, que impulsa la celebració de la consulta popular sobre la independència de Catalunya del pròxim diumenge 25 d'abril, serà present en la cloenda a la plaça Major de la tradicional cantada de caramelles de diumenge de Resurrecció, acte molt arrelat durant les Festes de Pasqua entre les entitats de la capital de la Segarra. 

El passat  23 de març, la plataforma Cervera Decideix, que impulsa la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya pel pròxim 25 d’abril, va dur a terme el primer dels grans actes previstos per a fomentar la participació i la reflexió col·lectives. A l’Auditori Municipal de la capital de la Segarra tingué lloc un debat de gran nivell, amb arguments a favor i en contra de la Independència, entre dos dels millors ponents que podem trobar actualment: la Sra. Montserrat Nebrera (catedràtica de Dret Constitucional, defensora del ‘NO’) i el Sr. Uriel Bertran (diputat al Parlament de Catalunya, defensor del ‘SÍ’).

El 5 de febrer, en acabar la representació de Les Completes,  la plataforma ‘Cervera Decideix’ va repartir diversos manifestos i butlletes d'adhesió editats per la Comissió Organitzadora de la Consulta sobre la Independència a Cervera per a animar a votar en la consulta popular del proper diumenge 25 d'abril. A més, també es van repartir vasos de caldo calent de pollastre, molt ben rebuts comptant el fred que feia durant el vespre a la Plaça Major mentre els assistents escoltaven les campanes de Santa Maria.

guissonadeGuissona Decideix

 

 

 

 

 

toradeciTorà Decideix

El proper diumenge, al Convent, Xerrada “ La transformació social en uns Països Catalans independents” a càrrec d’Arcadi Oliveres. Durant el matí, es farà una pintada de mural a les piscines. I per acabar, aperitiu musical, amenitzat per la música d’autor de Lo Noi del Cirerer

El passat 18 de desembre, l'ajuntament de Torà va aprovar per unanimitat una moció de suport a la realització al municipi d'una consulta sobre la independència dels Països Catalans. La moció fou presentada conjuntament els tres partits amb representació a l'ajuntament (CiU, ERC i CUP).

 

 

Torrefeta i Florejacs

Una trentena d’habitants de Torrefeta i Florejacs s’han fet ressò de la moció de suport a les consultes sobiranistes aprovada pel Ple de l'Ajuntament i aquest dissabte s’han constituït en la plataforma Els pobles de Torrefeta i Florejacs decideixen.

En la convocatòria es va aprovar la creació de la plataforma i la designació d’una junta directiva que s’encarregarà de dirigir i coordinar els preparatius de la consulta.

El principal objectiu del grup és assolir el màxim de participació possible, tasca gens fàcil considerant l’atomització de petits nuclis que formen el municipi i que assumeixen amb la voluntat de trobar algun mecanisme que combini el rigor necessari de la consulta amb la proximitat al conjunt dels consultats.

 

Per saber-ne més:

Anar-hi, anar-hi i anar-hi… cap a la tercera onada de consultes sobre la Independència