La CAJEI es manifesta a Vila-real per reivindicar les llibertats del poble catalÓ

La marxa ha estat convocada per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) i s’emmarca dins de les jornades del 25 d’Abril, diada per les llibertats nacional i social dels Països Catalans.
Més de tres centenars de persones arribades des de diferents punts dels Països Catalans, s’han manifestat aquest matí pels carrers de Vila-real (Plana Baixa) sota el lema “Per la terra i el treball, el jovent per la Independència i el Socialisme”.
.

24/04/2010 23:40 PolÝtica
La marxa ha començat a les 12:00 hores del migdia a la plaça de la Mayorazga i ha continuat el seu camí per l’avinguda Francesc Tàrrega, avinguda La Murà, avinguda Pius XII, carrer Josep Ramon Batalla i, finalment, plaça Sant Ferran. Durant el recorregut s’ha realitzat, en la plaça de les Llibertats Valencianes, una ofrena floral amb en homenatge als lluitadors i lluitadores catalanes.  

vilareal1A la fi de la manifestació, a la plaça Sant Ferran, ha tingut lloc un acte polític en el que han intervingut diferents ponents vinculats a les lluites locals, comarcals i nacionals. En primer lloc ha parlat Asier Baiona, membre de l’Esquerra Independentista de la Plana, que ha reivindicat la força aglutinadora del treball conjunts dels independentistes catalans. A continuació ha intervingut Clara Franch Miravet, portaveu de l’Assemblea de Joves de la Plana Baixa. En el seu parlament, després de rememorar la repressió a la qual va estar sotmès el poble de Vila-real durant la Guerra de Successió i les fatídiques conseqüències d’aquell carnatge, l’AJPB ha denunciat la precària situació laboral del jovent a la Plana Baixa i ha llançat un missatge d’ànim per a seguir lluitant per la dignitat de classe, per la terra i per la cultura del poble català.

La darrera intervenció  ha estat de la mà d’Itxasne Gorriti, portaveu de la CAJEI al País Valencià, qui ha iniciat el seu discurs refermant els principis de la CAJEI i la força del jovent que lluita per la seua terra i el seu treball arreu dels Països Catalans. Al llarg de la seua intervenció ha denunciat la repressió de l’Estat espanyol i francès sobre el poble català i ha donat suport a les preses polítiques amb el crit: “Marina, Laura, Lola, no esteu soles! Tot Vila-real està amb vosaltres i tots els Països Catalans vos volem a casa!”.  

L’acte ha finalitzat amb el toc de la muixeranga i la Internacional Socialista.