Dotze municipis decideixen al Maresme

Cabrera de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta,  Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, TeiaTordera i Orrius
La plataforma Palafolls decideix! ha denunciat els “continus sabotatges” que han patit els darrers dies a Sant Genís de Palafolls. D'altra banda, La plataforma Malgrat Decideix ha denunciat els ‘obstacles’ amb què s’està trobant per part de l’equip de govern de l'Ajuntament PSC i a Cabrera, la plataforma ha denunciat que quatre pancartes de l’entitat han estat destrossades aquesta

 

25/04/2010 00:46 Política

 

cabreraCabrera Decideix

L'acte convocat per la plataforma Cabrera de Mar pel Dret de Decidir va reunir el passat cap de setmana al matí prop de 300 persones en la recta final cap a la consulta. Arròs a banda per als assistents i paraules de poesia amb la rapsoda Anna Maluquer, van donar forma a aquesta proposta de caire popular que va fer-se finalment a l'envelat i no a la Pista Vella per problemes climatològics.

 

acquia_marina_logo-1Calella Decideix

El dijous 8 d'abril de 2010 podrà ser recordat a la història local com el dia en que el Ple del'Ajuntament de Calella va aprovar les dues mocions referents a la Consulta Popular sobre la Independència que havia presentat la Plataforma Calella decideix!

En el transcurs d'aquest Ple, les dues mocions van ser considerades pel procediment d'urgència i així van poder ser sotmeses a votació. Amb la presència de més d'una trentena d'adherits i simpatitzants de la Plataforma, l'Alcalde de Calella va procedir a fer la presentació d'aquestes dues mocions que van ser llegides pels representants dels tres grups municipals que les havien fet seves i presentat a consideració del Ple. A continuació va poder prendre la paraula en Xavier Ponsdomènech, coordinador de la PCd!, que va encoratjar tant a tots aquells que estan fent possible la realització d'aquesta consulta com als mateixos partits polítics presents perquè introdueixin als seus programes la realització d'un referèndum per la independència de caràcter vinculant.

El torn dels grups municipals el va iniciar el representant del PP que, després d'agraïr que se'ls fes arribar, en el seu dia, la còpia de la moció, va comunicar el seu vot negatiu per estar en total desacord amb el contingut de les mateixes. Jaume Puig, d'ERC, va fer tot el contrari, donant total suport als texts i oferint tota la seva col·laboració. Josep Torres, pel PSC, va transmetre la seva simpatia per aquest moviment de participació ciutadana però va argumentar que seguint el programa del seu partit, no podia votar a favor de la primera moció, encara que sí a la segona.

avatarMalgrat de Mar Decideix

No cediran cap local municipal per a la votació del dia 25 i veten la veu de la plataforma a Ràdio Malgrat

Malgrat Decideix vol denunciar els obstacles amb què s’està trobant amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Malgrat (PSC-PP) que ha optat per no cedir cap espai a la plataforma per a facilitar la celebració de la consulta sobre la independència, el proper dia 25 d’abril.

D’altra banda, tot i haver pactat amb la directora de Ràdio Malgrat l’organització de 3 espais radiofònics dedicats a la consulta més un debat que podia ser en directe o diferit, divendres passat, dues hores després d’haver-se realitzat el primer programa, membres de la plataforma van rebre la notícia per part de la directora de la ràdio que ja no es produiria cap més programa sobre Malgrat Decideix.

El mateix periodista i escriptor Vicent Partal, que va participar en la xerrada de Malgrat Decideix diumenge passat, se’n fa ressò en el seu bloc (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/163068).

La plataforma, -a través de la Revista Som-hi! (cal recordar que l’Ajuntament ens obliga a demanar espais i permisos de diversa índole a través d’una entitat legal registrada)-, va entrar ahir una instància adreçada a l’alcaldessa, com a màxima autoritat de l’emissora municipal, per reclamar els tres espais i el debat que s’havien acordat realitzar. Lamentem profundament aquesta manera d’actuar de l’equip de govern, que per la plataforma repercuteix en la pèrdua d’un dret fonamental, com és la llibertat d’expressió.

logollargPalafolls Decideix

Des de plataforma Palafolls decideix! volem denunciar els continus sabotatges que hem patit els darrers dies a Sant Genís de Palafolls. Concretament tots els rètols,plafons i pancartes que hem col·locat anunciant la consulta i els actes que hem anat organitzant han estat sistemàticament arrancats. Entenem que és un atac deliberat a la llibertat d'expressió, ja que les accions han estat continuades i repetitives. Aquests fets, però, encara ens animen més a seguir treballant pel futur del nostre país, on els intransigents no hi han de tenir cabuda.  

 

pineda1Pineda de Mar Decideix 

 

 

 

 

Sant Cebrià Decideix

 

n10150150833245440_5295Sant Iscle de Vallalta decideix

 

 

 

 

 

Sant Vicenç de Montalt Decideix

La nova plataforma “SVM Decideix” va començar a treballar el passat 3 de desembre per organitzar al poble una consulta popular per la independència de Catalunya el proper  25 d´abril.
La plataforma  va sorgir d´una assemblea, celebrada al Centre Cívic El Gorg, en la qual hi van participar uns 80 veïns i veïnes de la població. Aquesta assemblea va servir per crear les comissions de treball i el protocol organitzatiu de la consulta popular.

 

Santa Susanna Decideix

Teià Decideix

Tordera Deceideix

La portaveu de la Plataforma, Carmen Mullon, es mostra especialment satisfeta del treball fet pels companys de la plataforma i dedica un agraïment especial als prohoms del poble –el notari, el jutge de pau, l’escriptor local i el director de l’institut– que formaran part de la junta electoral que certificarà la legalitat de tot el procés.
 

- Orrius Decideix

 

Per saber-ne més:

Anar-hi, anar-hi i anar-hi… cap a la tercera onada de consultes sobre la Independència