Tot a punt a la comarca de la Selva pel 28F

Anglès, Breda, Maçanet de la Selva, Vidreres, Vilobí d'Onyar i Riells i Viabrea són els sis pobles de la comarca on es farà la consulta sobre  la Independència
Preparan actes lúdics i festius pel 28 F per reviure una altre jornada històrica de caire festiu i també reivindicatiu. A Vilobí d'Onyar, s'oferirà a cada votant un Tosquinguet, una galeta típica d'aquesta població (de forma rodona i amb una capa de xocolata i confitura) que s'inspira en el volcà de la Crosa i que els elabora la pastisseria Noguera del mateix municipi.

25/02/2010 00:19 Política

Anglès

np2_bEl passat 17 de desembre es va portar a terme la primera reunió de la comissió ciutadana Anglès Decideix, formada per persones a títol individual però molts d’ells provinents de diverses associacions de la població. Aquesta comissió ha actuat com l’equip motor per a la organització. Tot i que la comissió estigui formada per a persones a títol individual es preveu convocar les entitats municipals al llarg de la setmana que ve per tal de poder disposar del seu suport.

El passat 15 de gener  es va celebrar la presentació popular de la plataforma ciutadana Anglès Decideix amb un gran èxit de participació.En aquesta reunió informativa es va animar a la població a participar en la organització de la Consulta Popular que té previst celebrar-se el proper 28 de febrer. Amb caire festiu i davant d’un auditori ple de gom a gom (prop de 250 persones) alguns dels membres de la plataforma van explicar com i perquè es va crear aquesta iniciativa ciutadana. També es va exposar el reglament i les normes que s’aplicaran el mateix dia de la consulta i la voluntat oberta, tolerant i participativa de la iniciativa. D’altra banda, es va fer un apunt especial als joves de 16 a 18 anys ja que per primera vegada a la història en aquestes iniciatives populars se’ls permet anar a les urnes. 

El vot anticipat va començar el passat 13 de febrer.

Actes programats pel 28 F



bredadecideixBreda 

Aquest dissabte a partir de les 10 del vespre al Cercle Bredenc se celebrarà l’acte final de campanya de “Breda decideix”. Aquest comptarà amb les intervencions de Vicent Partal (director de Vilaweb), Èric Bertran (Nouscatalans.joves), Mbaye Gaye (Col·lectiu de Senegalesos de Catalunya), Miquel Gelabert (actor, Jaume de Ventdelplà), Claret Papiol (pallasso, Circ Cric) i Jordi Iglesias (alcalde de Breda).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maanetdecideixMaçanet de la Selva

El passat dissabte es va fer la presentació de Maçanet Decideix. Va sr una presentació descentralizada, ja que es va a diferents indrets del municipi. Diumenge va començar el recull del vot anticipat.

 

 

 

 

 

 

 

ranxo-4-1024x767Vidreres

El passat dilluns a la nit van realitzar una assemblea amb veïns de la vila disposats a col·laborar en la consulta del proper diumenge 28 de Febrer. La resposta a la nostra crida va ser bona i una cinquantena de Vidrerencs vetllarem perquè la jornada del diumenge es desenvolupi el màxim de correcte possible.

Aprofiten per recordar que les votacions es realitzaran en el Teatre Municipal del Casino i alhora informar que el proper diumenge 28 de Febrer hi hauran moltes activitats paral·leles a la consulta (botifarrada, cercavila, corals, concerts,….). Vidreres decideix per a l'Autodeerminació

 

 

17274_1Vilobí d'Onyar

El proper diumenge dia 28 de febrer el municipi de Vilobí d’Onyar celebrarà, com altres pobles, la consulta sobre la sobirania de Catalunya. Per donar a conèixer la consulta al màxim de gent i buscar una participació el més àmplia i representativa possible, els membres de la comissió organitzadora de la consulta estan duent a terme diferents actes de promoció i animació.

Entre aquests actes destaquen la distribució de tríptics informatius pels comerços i establiments del municipi, així com l’emplaçament de cartells i pancartes a llocs estratègics. També s’ha demanat a tothom que posi la senyera al balcó i s’estan utilitzant els cotxes particulars de membres de la comissió i voluntaris com a suports publicitaris per arribar al màxim de gent possible. A més a més, es vol estimular el vot de tots els vilobinencs, i per això s’han editat una sèrie de cartells en els idiomes més parlats al municipi (català, castellà, anglès, francès, àrab, romanès, hindi i panjabi). Aquesta original iniciativa ha tingut una bona acollida entre la població local i també ha servit d’exemple per a altres poblacions que celebren la consulta i que els han sol·licitat per fer-los servir.

El dia de la consulta, hi ha previstos diferents actes d’animació com ara una botifarrada popular al matí i una xocolatada a la tarda que serviran per celebrar el fet que s’hagi aconseguit fer la consulta. A més a més, i de mode simbòlic, la comissió organitzadora de la consulta, oferirà un Tosquiget (pasta tipus galeta típic de Vilobí) a tots els votants, seguint el procediment que es fa servir a Andorra, on encara avui cada votant rep simbòlicament una pesseta en emetre el seu vot. Els Tosquigets són la pasta típica de Vilobí d’Onyar, i els elabora i aporta la pastisseria Noguera. Aquesta petita pasta s’inspira en el volcà de la Crosa en la seva forma i per això són rodons, tenen una capa de xocolata per sobre a mode de lava seca, confitura per dins a mode de magma i un fruit sec a sobre de tot per coronar l’explosió volcànica que representa. Són, per tant, la manera ideal de celebrar un èxit com és la celebració de la consulta. Font: Girona Notícies.com

 

Riells i Viabrea