Jutgen un policia espanyol per haver agredit una dona que se li va dirigir en català

El mes de setembre passat una dona va denunciar que un policia espanyol la va vexar i agredir per haver-se-li dirigit en català. La dona havia acompanyat el seu fill a la comissaria de Sant Antoni Maria Claret de Barcelona per a fer-se el document d'identitat espanyol.

Doncs bé, el judici no ha arribat fins avui, i l'acusat ha assegurat que va denunciar la dona perquè parlava per telèfon a la comissaria, on està prohibit.

17/02/2010 22:02 Llengua

 
Durant el judici de faltes, l'acusació ha demanat fins a 480 euros de multa per al policia nacional que va agredir la dona a la comissaria. La víctima, d'origen peruà però que fa 20 anys que viu a Barcelona, diu que el policia la va tractar amb violència i no la va atendre perquè parlava en català. Segons la dona, el policia li va dir que no tenia cap obligació d'entendre el català i la va agafar pel braç amb força.

Segons la versió del policia, no la va vexar ni maltractar i diu que la dona no es va voler identificar, i que la va denunciar perquè parlava pel mòbil en unes dependències on no està permès.