El 79% del lectorat veu necessari sindicar-se

La majoria de persones (un 79,1%) que han votat l'enquesta setmanal de Llibertat.cat dedicada als sindicats ha considerat que és necessari enfortir un sindicat nacional i de classe.

A la pregunta "Aconseguirem la independència nacional sense el suport dels sindicats?", només el 13,4% dels lectors ha optat per la resposta sí, a Andorra els sindicats eren il·legals i és un estat independent.

11/02/2010 16:59 Laboral

 

En aquest sentit, les nostres lectores opinen que sense el suport d'un sindicat nacional i de classe no obtindrem la independència nacional, i que per tant cal que els independentistes ens sindiquem.

Un 7,5% dels lectors no s'ha posicionat.

Nova enquesta


El govern principatí va presentar ahir la llei de l'aranès al Parlament de Catalunya. Aquesta nova llei reconeix l'oficialitat de l'occità a Catalunya i l'Aran. tots els grups, tret del mixt, van parlar en occità durant el debat.

Aquest projecte de llei, presentat ahir pel vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, vol regular l'oficialitat de l’occità a Catalunya i a la Vall d'Aran, de la qual és llengua pròpia. L'estatut confereix a la Generalitat i al Conselh Generau d'Aran la competència sobre la normalització lingüística de l’aranès.

En aquest sentit, aquesta setmana us demanem:

L'aranès (occità) ha de ser l'única llengua oficial a la Vall d'Aran o compartida amb les oficials?

Podeu respondre des d'ara mateix a la portada.