Solsona vota esperant l'arribada de dos observadors internacionals

Solsona ha obert les meses a les nou d'aquest matí per demanar als ciutadans si volen que Catalunya esdevingui o no un estat independent dins Europa. Des de primera hora, el moviment de gent que vol expressar la seva opinió està sent constant. A Solsona, 7.570 veïns de la ciutat tenen dret a vot. El lloc escollit per celebrar les votacions és un local privat conegut com 'La Fita' situat davant del Casal de Cultura on s'han habilitat cinc meses electorals perquè els ciutadans puguin expressar-se. Durant aquesta setmana, 270 veïns de Solsona ja havien dipositat el seu vot de forma anticipada. 
  • A les 10 del matí: 91 vots (1,17 %)
  • A les  11 del matí: 179 vots (2,30 %)
  • A les  12 del migdia: 384 vots (4,93 %)
 

13/12/2009 12:41 Política

L'organització de la consulta a Solsona va a càrrec de l'entitat 'Volem Decidir', creada a la localitat per persones i entitats després que l'ajuntament aprovés per unanimitat donar suport a la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya en cas que alguna entitat cívica l'acabés organitzant, com ha acabat passant.

Fins ara, la consulta que aquest 13 de desembre també es celebra a altres 165 poblacions catalanes està transcorrent a la capital del Solsonès sense incidents i marcada per una ambient festiu. Està previst que aquest migdia arribin a la ciutat per supervisar el funcionament del procés dos observadors internacionals, vinguts del País Basc i Sardenya, respectivament. A les 11 del matí, 179 persones ja han dipositat el seu vot a Solsona.