L'«España es una, no 51» fracassa

Semblava que havien de provocar un terrabastall, i al final, les amenaces feixistes que havien planat sobre les consultes independentistes han quedat en un no res. No pas per voluntat, si no per manca de legitimitat, absència d'adhesions, falta de poder de convocatòria i sobretot, descrèdit. Els partits feixistes espanyols professen un discurs tan salvatjament feixista, que són poques les persones que s'atreveixen a alinear-se públicament amb ells. I tot, sense que Joan Saura hagi prohibit ni concentracions ni manifestacions de caire feixista, que comptaven amb una completa complicitat institucional.
 
La realitat: una jornada sense incidents, totalment pacífica i profundament democràtica. Els grupuscles feixistes han quedat en l'evidència que es mereix el seu discurs.

13/12/2009 18:46 Política

Tant és així, que a Barcelona Alternativa Española (AES) ha tingut feines a concentrar escassament uns 110 militants i simpatitzants -segons la Guàrdia Urbana-, que han protestat a la una del migdia a la plaça d'Espanya de Barcelona. Volien mostrar el seu rebuig a consultar la població per la independència i apel·lar a la unitat de l'Estat espanyol. Segons el secretari general de la formació, Rafael López-Diéguez, s'han mobilitzat per dir "el contrari; sí a Espanya".

Sota lemes com "Arenys de Munt también es España", han volgut posar de manifest que a Catalunya "no tothom té un sentiment secessionista o independentista". Ara bé, la majoria de manifestants han vingut de fora de Catalunya. També han denunciat la "connivència" de la Generalitat, que estava en coneixement de la convocatòria espanyolista, amb les consultes. Durant l'acte s'han pogut sentir lemes com "España es una y no 51", "Carod nos engaña, Catalunya és España" o "Viva Catalunya española".
 
Per saber-ne més