Es presenta "Barcelona Decideix" per promoure una consulta sobre la Independčncia a Barcelona

La plataforma Barcelona Decideix es va presentar ahir a la Sagrada Família davant la sorpresa de partits polítics, de diverses entitats cíviques i moviments populars. La plataforma vol promoure una consulta sobre la Independència. Per la seva banda, la CUP de Barcelona va expressar que treballarà per una consulta participativa, com ho està fent arreu del territori amb la voluntat que les consultes siguin un primer pas cap a la consecució de l’alliberament dels Països Catalans. Es preveu que el proper 17 de desembre es donarà cos la plataforma.
A la roda de premsa van intervenir algunes de les persones que donen suport a la plataforma com Lluís Vila, president de l’Associació de Veïns Font d’en Fargues i Medalla d'Honor de Barcelona; Isabel Pallarès, Secretària General de la Intersindical-CSC i Ramon Carner, President del Cercle Català de Negocis. Els membres de la Coordinadora per la consulta sobre la independència que donen suport a la plataforma són Uriel Bertran, Josep Manel Ximenis, David Vinyals i Anna Arqué.
 

10/12/2009 06:50 Política
La CUP de Barcelona treballarà per una consulta participativa
 
La Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona, seguint l’acord pres a escala nacional, dóna suport a qualsevol procés de consulta sobre la independència, amb la voluntat que aquestes consultes siguin un primer pas cap a la consecució de l’alliberament dels Països Catalans. 

Per a la CUP de Barcelona és necessari que iniciatives com la que aquest dimecres es presenta a la ciutat comptin amb la participació del teixit social de Barcelona, com ha passat a la resta de municipis on se celebren aquestes consultes.

Les consultes populars són un exemple de la capacitat del poble català per mobilitzar-se i organitzar-se en defensa d’un dret bàsic que se'ns nega, que és el dret democràtic a decidir lliurement el nostre futur col·lectiu.
 
D’aquesta manera, la CUP de Barcelona anima a participar en les consultes que se celebraran el 13 de desembre i les que hi haurà en pròximes dates arreu del territori.
 
Aquests processos són un exemple de la democràcia participativa sorgida del teixit social, a diferència de les consultes que fomenta l’Ajuntament de Barcelona i que, finalment, no reflecteixen les demandes ciutadanes.