Endavant demana el sí a les consultes per la independčncia

L'organització independentista Endavant (OSAN) demana a les catalanes i catalans que votin "sí" a la independència dels Països Catalans en les consultes que es duran a terme el proper 13 de desembre en 161 poblacions principatines. Tanmateix, lamenta que la majoria de consultes facin referència únicament al Principat de Catalunya i que es vinculi l'autodeterminació a la Unió Europea. Així mateix, insten la població catalana a organitzar-se i a implicar-se en el procés de construcció nacional, "un procés que no es pot dur a terme sense practicar la desobediència civil als estats espanyol i francés i que per tant suposarà la confrontació amb les seues lleis i estructures de poder", manifesta.
 

01/12/2009 21:35 Política


Comunicat d'Endavant en relació  a les consultes populars per la independència convocades el proper 13 de Desembre:

El proper dia 13 de desembre diverses entitats catalanes han convocat una consulta popular per la independència en més de 160 municipis del país. Davant aquesta fita i el debat que ha generat, Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) vol fer públiques les següents consideracions: 

    * Celebrem la convocatòria d’aquestes consultes perquè les catalanes i els catalans hem de tenir el dret d'expressar lliurement si com a nació volem constituir-nos com a Estat independent respecte d’Espanya i França.
    * No ens sorprèn que, com va succeir a Arenys de Munt, l'Estat intente evitar la celebració d'aquestes consultes populars, ja que fa segles que intenta destruir-nos com a poble.
    * Davant de la imposició actual i històrica dels estats, l'exercici de la desobediència és un camí que ens permetrà rebel·lar-nos davant les prohibicions injustes i començar a construir un futur en llibertat.
    * Des de la transició  política, els partits polítics autòctons amb representació  institucional (CiU, ERC, IC, BNV, EUPV, EUIB, PSM o UM) han respectat sistemàticament l’ordre constitucional. És per això que des d’Endavant (OSAN) desconfiem de la seua aposta sobiranista i els emplacem a que, si veritablement la volen materialitzar, desobeisquen l’Estat i impliquen les institucions municipals i autonòmiques en tots els referèndums que es convoquen. En la mateixa línia, esperem que una vegada obtinguts els resultats avantposen la voluntat de la nació catalana a la legalitat espanyola i francesa.
    * Els estats espanyol i francès han fomentat secularment i amb èxit la divisió del nostre poble. Aquesta divisió ens afebleix i treballar per la independència de la Comunitat Autònoma de Catalunya al marge de la resta del país no contribueix a unir-nos com a poble sinó tot el contrari. La nostra nació va de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó i per tant aquest ha de ser el àmbit de decisió política, el territori que cal independitzar, i totes i tots els catalans han de poder participar-hi.   
    * La pregunta d'alguns dels referèndums convocats vincula la independència a la Unió Europea. Aquest plantejament no només ens sembla ingenu (convé recordar que aquesta institució ni tan sols ha reconegut la nostra llengua) sinó que a més no és desitjable. En una estructura com la Unió Europea, on el poder polític, els serveis i la producció estan al servei del capital, les treballadores i treballadors catalans no tindrien la capacitat de decidir sobre el model econòmic, social i cultural que desitjen per al país.   
    * Més enllà  de celebrar els referèndums que s'han convocat i que es volen organtizar els propers mesos, volem recordar que cal seguir treballant per aconseguir que els Països Catalans poguem exercir el dret a l'autodeterminació en el futur. Esperem que les consultes populars sobre la independència siguen un esperó per continuar lluitant.
 
Així doncs, des d’Endavant (OSAN) animem les catalanes i catalans a votar que “sí” a la independència dels Països Catalans, a organitzar-se i a implicar-se en el procés de construcció nacional. Un procés que no es pot dur a terme sense practicar la desobediència civil als estats espanyol i francès i que per tant suposarà la confrontació amb les seues lleis i estructures de poder. Aquest no és un camí fàcil però és l’únic camí.

Per la plena independència dels Països Catalans!