Les Illes Balears també celebraran consultes per la independčncia dels Paďsos Catalans

Les Illes Balears se sumaran també a la convocatòria de consultes populars, estenent de mica en mica la iniciativa arreu dels Països Catalans. El proper 13 de desembre 160 municipis del Principat realitzaran una consulta independentista, i amb aquesta bona nova de les Balears, ara les mirades apunten cap al País Valencià.

- Es presenta Assemblea per Mallorca, una plataforma independentista i anticapitalista.

29/11/2009 13:35 Política

 

El proper 12 de desembre se celebrarà una assemblea constitutiva d'una plataforma de càrrecs electes balears pel Dret de Decidir; el Decidim.cat del Principat. L'acte tindrà lloc al monestir de Cura, a Mallorca, i representarà el primer pas perquè en un futur recent es puguin celebrar consultes a les Illes Balears.

 
La Plataforma d'Alcaldes i Regidors de les Illes pel Dret de Decidir, promoguda pel Partit Socialista de Mallorca (PSM), demanarà al govern balear que elabori un projecte de llei que reguli les consultes, de qualsevol tipus, en funció del que demani el teixit popular balear.

De fet l'Estatut balear del 2008 preveu l'organització de consultes, amb la qual cosa només faria falta regular-les i desenvolupar-les. El PSM ja ha presentat una moció a l'ajuntament d'Inca per instar el consistori a regular les consultes populars i ha prosperat malgrat que hi govern el PP amb majoria absoluta.
 
El PSM té clar que el primer pas un cop regulades les consultes serà convocar-ne sobre la independència dels Països Catalans. Aquest representaria un important gest per deixar en evidència la majoria de consultes principatines, que són regionalistes, i per animar el País Valencià a pujar al carro.
 

 


L'esquerra independentista, un paper referencial

 

Si al Principat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) està exercint un paper cabdal en l'impuls de les consultes per la independència, a les Illes Balears l'Esquerra Independentista no pot ser menys, sobretot atenent al context actual.
 
 
 
Precisament ahir dissabte es va presentar a Inca l'Assemblea per Mallorca, una plataforma sobiranista i anticapitalista impulsada per col·lectius que treballen a nivell municipalista. Per primer cop, han decidit coordinar-se i formar aquesta Assemblea, integrada per regidors a títol individual, així com per Alternativa per Pollença i Gent Activa Raiguer.  
 

Text de presentació:

 

L’Assemblea per Mallorca (APM) sorgeix de la constatació d’una visió i proposta política que no te referents en el panorama polític actual de Mallorca.

La formam persones amb unes inquietuds i objectius comuns que conflueixen en una veu i en un projecte diferent en la manera d’entendre la gestió i objectius polítics dels ajuntaments. Som persones i organitzacions anticapitalistes, independentistes, ecologistes, internacionalistes, feministes i solidàries en el nostre compromís de lluita diari.

Actuam des del respecte, la solidaritat mútua i la independència organitzativa i acordam establir uns vincles de col·laboració permanents.

L’Assemblea és una plataforma d’actuació municipalista mallorquina amb voluntat de coordinació i integració amb altres moviments i propostes municipalistes semblants d’arreu dels Països Catalans.

L’Assemblea ha acordat un codi ètic i uns principis comuns, a l’hora que s’han generat els mecanismes necessaris per tal de compartir propostes, informació i generar uns debats que ens duguin a posicionar-nos conjuntament sobre els temes que afectin a la nostra societat.

La nostra intenció és crear una alternativa des de la base, des dels diferents pobles i ciutats de Mallorca, per tal de vertebrar unes polítiques socials, culturals i econòmiques que transformin la nostra realitat cap a una societat lliure i justa.

En definitiva, l’Assemblea es constitueix per treballar, amb modèstia i convicció, per la nostra terra en projecció solidària a tot el planeta.
 

Integrants de l'Assemblea

 
Alternativa per Pollença i Gent Activa-Raiguer.

A títol individual, els regidors Carme Ferragut, de Costitx pel Canvi, Conxi Penya, dels Verds-Esquerra de Son Servera, Guillem Caldentey, dels Verds-Esquerra d’Artà, Maria Orts, d’EU-Els Verds de Capdepera i Pep Martí, d’Independents de Binissalem.

A més de persones independents de Campos, Deià, Palma, Santa Maria i Sencelles.