La Generalitat veta un institut de Tŕrrega que volia fer una xerrada sobre les consultes

L'Institut Alfons Costafreda de Tàrrega tenia programada per avui una xerrada adreçada als alumnes sobre la consulta independentista que es farà al municipi el 13 de desembre que ve. Doncs bé, segons informa la Plataforma Tàrrega Decideix, la directora de l'institut, Elisabet Martínez, ha decidit cancel·lar la xerrada amb els alumnes de 1r de Batxillerat al·legant que "la premsa ha convertit tot això en un xou", fent referència al ressò que els mitjans de comunicació s'han fet de la xerrada. Martínez explica que la seva intenció "era informar els alumnes, no pas tenir un acte polític al seu institut". Tot i que la directora s'ha justificat així, també ha confessat que des del Departament d'Educació de la Generalitat li han recomanat no realitzar l'acte en hores lectives.

17/11/2009 16:23 Política

D'altra banda, Joan Planes, director de l'altre institut públic de la ciutat de Tàrrega, el Manuel de Pedrolo, s'ha ofert a fer la presentació del crèdit que presentarà la Coordinadora Nacional al seu institut avui a les 5 de la tarda.

Els organitzadors de les consultes destaquen la importància de fer aquestes activitats en els centres educatius ja que en aquestes consultes populars estan cridats a les urnes els més grans de 16 anys, respecte de les eleccions convencionals, en què només poden votar els majors d'edat.

En un comunicat, els promotors dels consultes asseguren que els objectius de l'activitat en centres escolars "no són altres que demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nació catalana està preparada per fer front a l'exercici del dret a l'autodeterminació".

La xerrada de Tàrrega l'havien d'impartir membres de Tàrrega Decideix, el col·lectiu d'aquesta població que està organitzant la consulta popular, a alumnes de primer de batxillerat.

A més, la coordinadora catalana que agrupa les entitats que a nivell local organitzen consultes sobiranistes està preparant un crèdit d'una hora per als alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius sobre "els valors democràtics i cívics que representa el dret a l'autodeterminació i l'autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític".