L'MDT anuncia una ronda de consultes per bastir una opció de Ruptura al Parlament

 El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha emès avui mateix una nota en què anuncia una ronda de contactes i el sondeig "amb sectors que es situen al voltant de la Unitat Popular per valorar una opció electoral a les properes eleccions autonòmiques" del 2010 al Parlament de Catalunya (CAC).  Aquesta proposta sorgeix, segons el partit independentista, de la necessitat de mantenir la presència a les institucions d'una veu clarament independentista i d'esquerres. Els fets convulsos que ha viscut la societat catalana durant els darrers mesos, com les consultes pel dret a decidir o els continuats casos de corrupció i el desprestigi del règim polític actual, han accelerat un escenari favorable a aquesta possibilitat. Per això, des de l'MDT emplacen a les "converses i realitzar una anàlisi pertinent sobre la conjuntura i les possibilitats reals que una opció de Ruptura sigui present a les properes eleccions autonòmiques del Principat de Catalunya".

01/11/2009 20:53 Política

 

Comunicat del Moviment de Defensa de la Terra


El Comitè Nacional de l’MDT, reunit l’1 de novembre de 2009, ha decidit començar una ronda de consultes per tal de determinar, si s’escau, la possibilitat que els sectors que es situen al voltant de la Unitat Popular puguin tenir una opció electoral a les properes eleccions autonòmiques del Parlament de Catalunya.

Entenem que el nostre poble viu moments històrics que cal afrontar i en què, un cop més, l’opció de Ruptura es veu orfe de referent. Per tal de poder determinar la necessitat de construir una veu d’esquerres i independentista a les properes eleccions autonòmiques de la tardor de 2010, encetarem aquest procés de converses i anàlisi.

Les condicions objectives a la Comunitat Autònoma de Catalunya han avançat en els darrers mesos. El primer referèndum a Arenys de Munt el passat 13 de setembre i la segona onada prevista per al 13 de desembre, així com el treball fet a nivell local per les diferents comissions, poden obrir un nou panorama polític en aquesta part dels Països Catalans. Igualment, l’acceleració del desprestigi que darrerament ha viscut la classe política principatina obren les portes a un nou escenari.

És per això que l’MDT farà l’esforç d’obrir aquestes converses i realitzar l’anàlisi pertinent sobre la conjuntura i les possibilitats reals que una opció de Ruptura sigui present a les properes eleccions autonòmiques.

Moviment de Defensa de la Terra (MDT)

Visca la Terra!

1 de novembre de 2009

Per saber-ne més:

"La Veu" analitza el debat al si de la CUP sobre la possibilitat d'anar a les eleccions el 2010 Llibertat.cat

 "Les lliçons de la consulta d'Arenys de Munt" a La Veu

Organitzar la unitat per la independència

L'MDT fa una crida a la unitat estratègica de l'Esquerra Independentista Llibertat.cat