El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independčncia comarca a comarca

 

A la comarca del Maresme, la consulta per la Independència es farà a 10 pobles: Arenys de Mar, Argentona, Canet de Mar, Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol de Mar,  TianaVilassar de Dalt. En totes elles, els repectius plens municipals han donat suport a la consulta

En aquesta comarca prop de cent mil persones (99.215) podran exercir el vot el proper 13 de desembre. Premià de Mar és la població  que té el cens més alt, 23.038, i  l'única població que no supera les cinc mil en opció a votar és Tiana amb 4.128 persones.

17/11/2009 00:50 Política

 

Arenys de Mar

En el torn de mocions del ple, una de les més esperades va ser la que van presentar conjuntament ERC, ICV i CiU perquè l’Ajuntament d’Arenys de Mar donés suport a la possible consulta popular per la independencia de Catalunya que sorgís de la societat civil. El PP va votar en contra i el PSC, tal com havia anunciat, va deixar llibertat de vot als seus regidors que es van abstenir, excepte Xavier Febrer. Ràdio Arenys 27 d'octubre

El passat 13 de novembre, Arenys de Mar decideix va començar els actes preparatius a la consulta. Tot el seguiment de la campanya a través del bloc Arenys de Munt decideix!

Podran votar 12.254 persones

 

n136365210487_9460Argentona

El dia 4 de Setembre de 2009, el plè municipal va aprovar donar suport a la celebració d'una consulta popular sobre la independència a l'estil de la celebrada a Arenys de Munt .

Argentona pel dret a decidir és la plataforma organitzadora de la consulta. Aquest col·lectiu aplega les següents entitats: Som una associació d'entitats provinents de la societat civil, entre les quals Centre d'Estudis Argentonins, Societat Civil d'Argentona, Natura, Amics de la Vinya i el Vi, Plataforma en Defensa del Centre Històric, Amics de la Poesia, Argentona Bocs i els Amics del Pubillatge d'Argentona. 

Es reuneixen cada dijous. Estan estructurats en comissions de treball i portem diferents tasques, així com també la formació de voluntaris pel dia de la votació.

Han generat diveres eines digitals:

Al nostre blog: argentonadretadecidir.blogspot.com
Al Facebook, un perfil: argentonadretadecidir
Al Facebook, un grup: Argentona pel Dret a Decidir
A la web: aquesta: www.argentonadretadecidir.cat

 Podran votar: 9.382 persones

 

dsc02712-1Canet de Mar

El Ple municipal de Canet de Mar, va votar a favor de la moció de suport a la consulta popular i pel dret a decidir que varen presentar els grups municipals d'Esquerra, UMdC i CiU. L'únic grup municipal que hi va votar en contra va ser el PSC. 24.9.09

Manifest ha rebut el suport de les següents entitats, empreses o associacions:

Prop de 500 persones hi donen suport (17.11.09)

Entitats que donen suport: Amics de la Sardana de Canet de Mar, BESIDE - www.beside.cat, Centre d'Estudis Canetencs, Club Atletisme Sport Canet, Colla de Reis de Canet de Mar , De Debò, De Debò Teatre, Difusió Eclèctica de la cultura i activitats alternatives (DEKAA), Els Tastacontes, Geganters del Barri dels Abells, Moixons Llepafils, Orquestra punk Psikoneuròtiks, Penya Barcelonista de Canet de Mar, Penya Les 4 Manilles, Societat Cultural Sant Jaume.  Empreses: Can Brugarola S.L., decolònies - www.decolonies.com, Vortex Digital - www.vortexdigital.cat.  Partits Polítics: Convergència Democràtica de Catalunya, Entesa per Canet, Esquerra Republicana de Catalunya, Unió Municipal de Catalunya.

El passat dissabte 24 d'octubre, la Coordinadora Canet decideix!, es va presentar per primer cop en Assemblea davant de la societat canetenca al Centre Parroquial.

Davant d'una vuitantena de canetencs es van explicar els objectius de la coordinadora, i es va presentar en societat els membres que formen la coordinadora, que conjuntament amb el gruix de voluntaris, organitzaran la consulta popular a Canet de Mar. L'assemblea va ser molt participativa per part dels assistents que varen donar el seu suport unànim a la realització de la consulta.

El mateix dissabte per la tarda, una representació de Canet decideix! va ser present a la primera reunió del Consell Plenari de la Consulta sobre la Independència que es va celebrar a Arenys de Munt on hi varen participar un centenar d'entitats que també organitzaran la consulta en els seus respectius municipis.

Grup per demanar una consulta popular a Canet (Facebook)

Poden participar unes 11.294persones

 

decidimMasnou

La moció fou presentada per ERC després que s'acceptés una esmena de CiU i una altra d'ICV-EUiA. Hi van votar en contra el PSC i el PP i la regidora socialista Cruz Álvarez es va abstenir. El Punt 22-09-09

La Coordinadora del Masnou per la Consulta sobre la Independència es va presentar públicament el diumenge 15 de novembre amb una jornada festiva a la plaça de la Llibertat. El col·lectiu vol promoure la participació a la consulta que es farà el proper 13 de desembre. A més a més, la Coordinadora va anunciar l'organització d'altres activitats abans del dia de la consulta.

Poden votar votar unes 18.559 persones

 

Premià de Dalt

El Ple municipal de Premià de Dalt va aprovar el 26 d'octubre amb el suport de CiU i ERC una moció en suport a l'organització de consultes populars al municipi, mentre que el PSC i el PP hi van votar en contra.  

Facebook, Persones adherides

Entitat organizadora: Premià de Dalt Decideix!

Poden votar unes 7.300 persones

 

Premià de Mar

ERC va portar a aprovació la moció, que va tenir el suport de l'equip de govern: Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. La resta de grups municipals, el PSC, ICV-EUiA-EPM i el PP hi van votar en contra. El Punt 22-09-09 

Poden votar unes 23.038 persones

 

picTiana

La moció es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern - format per Gent pel Progrés i CiU - i, també, per Esquerra. El PSC-PSOE s'hi va abstenir. La comissió que organitza la consulta pel dia 13 de desembre es va crear el 24 de setembre i està formada per persones del municipi que actuen a títol individual. Tiana Decideix ha desplegat, fins ara, una intensa activitat comunicativa i participativa amb un bloc, una pàgina al facebook, uns fulletons explicatius repartits a totes les cases de la vila, cartells als principals punts i diverses pancartes. Diari de Maresme 4.11.09

Facebook

Poden votar unes 4.128 persones 

 

Vilasar de Dalt

100000447859559.414.2040828541El Ple del passat dia 23 de setembre va reconeixer la plataforma "Vilassar Decideix", promotora de la consulta municipal per a la independència.

La moció va quedar aprovada amb 11 vots a favor del GEVD, OXV, CiU, ERC, CEV i del regidor no adscrit i 2 vots en contra del PSC i del PPC. Aquesta moció també va rebre el suport de la CUP.

El passat 16 d'octubre es va presentar públicament la plataforma Vilassar Decideix que serà l'encarregada d'organitzar al poble una consulta popular per la independència de Catalunya el proper 13 de desembre. L'acte va reunir a la sala del Museu Arxiu prop de 200 persones que van seguir la xerrada a càrrec dels portaveus, Toni Llimona i Lluís Sancliment, membres de la plataforma, i Carles Mora, alcalde d'Arenys de Munt. Vilassar Decideix ja aplega una quarantena de persones que organitzades en diferents comissions ja han engegat el procés per tirar endavant la consulta popular del proper 13 de desembre.

Entitat adherides: Associació Fundació Jaume d'Urgell, Col·lectius de Músics de Vilassar de Dalt, Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, Diabòlics anònims, Assemblea Pagesa del Maresme, Unió de Pagesos del Maresme, Club d'Atletisme Vilassar de Dalt, ADF de Vilassar de Dalt, Comissió Dindori de Cooperació Internacional 

Facebook

Entitat organitzadora: Vilassar decideix!

Poden votar unes 7.211 persones  

 

Per saber-ne més:

Llistat dels més de 100 municipis que faran la consulta independentista el 13 de desembre