El 13-D a l'Alt Penedčs, la consulta popular per la Independčncia comarca a comarca

Vilafranca del Penedès i Sant Sandurní d'Anoia són els municpis de l'Alt Penedès on se celebrarà la consulta el proper 13 de desembre. Unes 31.129 persones podran exercir el seu vot a Vilafranca mentre que uns 9.742 ho podran fer a Sant Sadurní.
 
Vilafranca del Penedès
L'esquerra independentista de Vilafranca (CUP, Endavant, Assemblea de Joves i Ateneu Popular X), ha fet una crida als vilafranquins i vilafranquines a votar massivament pel SÍ.
 
Dins dels actes de campanya per promoure la participació al referèndum sobre la independència de Catalunya, la Comissió Vilafranca Decideix! anuncia el seu acte central pel proper dijous 3 de desembre a dos quarts de nou del vespre, al Teatre Municipal Cal Bolet. L'objectiu de l'acte és fer palès el suport obert amb el que compta aquest referèndum, amb la participació de nombroses personalitats del món cultural i social que ens donaran el seu punt de vista sobre la importància de participar en aquest acte, que en el fons no és més que un acte de democràcia.

27/11/2009 01:09 Política

cartell_3_12La celebració comptarà amb la participació de la periodista sitgetana Rita Marzoa (que conduirà l'acte), l'actriu catalana Montserrat Carulla, els periodistes Vicent Partal i Vicent Sanchis, el músic Joan Reig (del grup de rock català Els Pets), el cantant Francesc Ribera (Titot dels Brams), el musicòleg i filòsof Joan Cuscó, i l'historiador Joan Solé Bordes, l'actor Jaume Muntané i de Cesk Freixes, amb dues intervencions musicals durant l'acte. entre d'altres.

A més, podrem gaudir de la participació d'altres personalitats de la cultura catalana que no poden estar presents aquest dia però que volen oferir la seva opinió i el seu missatge a través d'un enregistrament, com la cantant Núria Feliu, l'actor vilanoví Toni Albà, l'escriptor Mathew Tree, la periodista Patricía Gabancho, l’editor de La Fura Alfons Udina, el periodista Ricard Rafecas, l'actriu Neus Vallbé (Pati Pla al Club Super 3), entre d'altres.

Totes aquestes personalitats, d'una manera o altra, demanaran la participació al referèndum de Vilafranca, el dia 13 de desembre.

L'acte és obert a tothom i preten ser una festa. És en aquest sentit que demanem la màxima assistència, amb l’objectiu de compartir aquest acte i aconseguir una alta participació el dia 13 de desembre, que a banda del resultat que s’obtingui, ajudi a normalitzar aquesta experiència democràtica que és el referèndum.

 

El passat 22 d'octubre, es va constituir formalment la nova entitat Vilafranca Decideix! 

Després de gairebé un més de preparació i debat entre totes les entitats, partits i persones a títol individual que han participat en la gestació d'aquesta comissió ciutadana, finalment es constituïren les diferents comissions de treball que tot seguit ja s'han posat a la feina per tal que la jornada del 13 de desembre sigui un èxit de participació.

A l'assemblea de constitució hi assistí Uriel Bertran, membre de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència, que féu una detallada exposició dels aspectes organitzatius de la consulta arreu del país i que, a hores d'ara, ja compta amb més d'una vuitantena de municipis.

Des de tots els àmbits de Vilafranca Decideix! es fa una crida a tots els vilafranquins per a què participin activament en l'organització de la consulta tot i afegint-se a les diferents comissions que s'han creat. 

En el debat posterior, tots els grups van defensar amb més o menys vehemència l'encert que la societat civil hagi pres el camí de defensar i promoure que el poble català pugui expressar lliurement el seu parer, just en un moment en què aquest dret es veu retallat per la legislació espanyola.

Una esmena de CiU, votada unànimement, eliminava de la moció original el suport material per part de l'ajuntament a l'organització de la consulta. Els grups van expressar el seu malestar per veure's obligats a esmenar aquest punt tot recordant la baixa qualitat democràtica de l'Estat espanyol que posa tota mena de traves a què un ajuntament col·labori amb una consulta sorgida de la societat civil exclusivament perquè no els agrada la pregunta. 

La moció fou finalment aprovada per 12 vots a favor, els de CiU, CUP, ERC i ICV, 8 abstencions del regidors del PSC i 1 vot negatiu del representant del PP.

Aprovació al Ple Municipal

El Ple Municipal de Vilafranca del Penedès celebrat el 27 d'octubre va aprovar, la moció en suport a la Consulta sobre la Independència que la plataforma ciutadana Vilafranca Decideix! havia presentat poc dies abans. La moció fou defensada per l'historiador i vicepresident de l'Institut d'Estudis Penedesencs Joan Solé Bordes amb un parlament en què es defensava el dret irrenunciable de la nació catalana a triar lliurement el seu futur tot i fent referències històriques al passat de defensa de l'entesa que Vilafranca va representar a l'edat mitjana.

 Suport:

Comissió 11 de setembre
  Plataforma pel Dret de Decidir (Penedès)
  Òmnium Cultural
  Deumil.Cat
  CUP Vilafranca
  ERC Vilafranca
  Col·—lectiu Bosc Verd
  Endavant
  Comunitat Benèfica de Sion
  Club Beisbol i Softbol Alt Penedès
  Agrupació Polifònica de Vilafranca
  Club Natació Vilafranca
  JERC Alt Penedès
  La Llum del Nord
  ACAPS Wilaia Alt Penedès
  Institut d’Estudis Penedesencs
  CIU Vilafranca
  Amics del bàsquet
  Penedès + Cultura
  Intersindical - CSC
  Amics del Dra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'esquerra independentista de Vilafranca (CUP, Endavant, Assemblea de Joves i Ateneu Popular X), ha fet una crida als vilafranquins i vilafranquines a votar massivament pel SÍ.

70 militants de l'esquerra independentista s'ofereixen a Vilafranca Decideix! per treballar en el referèndum del 13D.

111748_vilafrancasiDeclaració:

El conjunt d'organitzacions i col·lectius de l'esquerra independentista de Vilafranca fem públic el nostre suport al referèndum sobre la independència que es celebrarà a Vilafranca del Penedès el proper 13 de desembre de 2009. Des de l'esquerra independentista fem una crida a la ciutadania a concórrer a les urnes massivament i a dipositar el seu vot favorable al SÍ.

El nostre suport a l'organització popular d'aquest referèndum s'ha traduït en l'entrega a Vilafranca Decideix! d'un llistat de 70 militants de l'esquerra independentista de Vilafranca que s'han ofert voluntaris i voluntàries per treballar pel bon desenvolupament de la jornada consultiva del 13D. L'esquerra independentista ofereix el seu potencial humà per treballar per l'èxit del 13D i remarquem,de la mateixa manera que vam fer en el referèndum celebrat a Arenys de Munt, que és el teixit popular i associatiu català el que ha de ser el protagonista de l'organització d'aquests referèndums.

Amb uns Estatuts que després de trenta anys han demostrat la seva ineficàcia, que no ens han permès avançar en la consolidació dels nostres drets nacionals i socials, el referèndum d’Arenys de Munt ha demostrat que la via estatutària és una via morta, i que la solució és l’exercici del dret democràtic a l’autodeterminació. Els referèndums són una bona eina de pedagogia política, generadores de debat i d’alternatives a l’actual situació, però per aconseguir la independència caldrà, sobretot, la mobilització d’amplis sectors de la nostra societat, juntament amb l’acció institucional, per tal d’afavorir una conjuntura de ruptura amb l’actual ordre imposat pels estats.

La nació catalana és el conjunt del poble català. El poble català s’ha estès històricament pel territori dels Països Catalans (País Valencià, Les Illes, Principat de Catalunya, la Franja de Ponent i Andorra). Aquests territoris comparteixen el mateix àmbit lingüístic, elements d’una història col·lectiva i una mateixa cultura nacional. Tot i que hi pot haver diferències en el nivell de consciència nacional dels diferents territoris, l’exercici del dret a l’autodeterminació pertany al conjunt dels ciutadans dels Països Catalans que comparteixen aquesta voluntat col·lectiva.

L’organització de referèndums sobre el dret a l’autodeterminació, és un element més en el procés de reconstrucció nacional i de conquesta de la independència. Aquesta és una via per vertebrar una democràcia popular i participativa i construir un País fonamentat en els interessos de la nació, de les seves classes populars. Les diferències entre classes i els desequilibris socials són el resultat del sistema capitalista, i per això la veritable democràcia és el resultat de l’eliminació de tota forma d’opressió i d’explotació econòmica. Des de l'esquerra independentista creiem que cal treballar per la construcció d'un Estat propi sobre els següents pilars:

1. Un desenvolupament econòmic basat en l’equilibri territorial i ecològic, que actuï contra la degradació del medi natural i urbà.

2. La construcció del socialisme català del segle XXI, és a dir, la transformació dels Països Catalans en un escenari lliure d’explotació, on la política i els recursos naturals i econòmics estratègics estiguin al servei i sota el control democràtic de la majoria social del nostre país.

3. La plena normalització de la llengua i cultura catalanes arreu els Països Catalans, on ha de tenir una presència hegemònica i ser una eina de cohesió social.

4. L’establiment d’una societat igualitària, sense cap mena de discriminació o opressió per qüestió d’edat, origen, gènere o opció sexual. Defensa dels drets i les llibertats fonamentals de les persones que, amb independència de la seva condició, creences, origen o nacionalitat, ha de gaudir tota la ciutadania.

Amb aquests objectius i conscients que els referèndums són una eina positiva per fer avenços en aquest sentit, fem una crida als vilafranquins i vilafranquines per què converteixin el 13 de desembre en una data històrica i un impuls cap a la consecució de la independència de la Nació Catalana: els Països Catalans. És el moment de que parli el poble!

Independència, Socialisme, Països Catalans

Vilafranca del Penedès, 24 de novembre de 2009

  • Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
  • Endavant (OSAN)
  • Assemblea de Joves de Vilafranca
  • Ateneu Popular X
  •  

     Sant Sadurní d'Anoia

    El passat 30 de setembre, el Ple de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) ha aprovat aquest dimecres donar suport a les consultes populars municipals per a la independència. ERC, amb dos vots; el PSC, amb sis, i Alternativa Municipal Independent, amb un, s'han mostrat a favor de la moció, mentre que CiU, amb set vots i amb l'alcalde Joan Amat al capdavant i adherit a la plataforma Decidim.cat, i el PP, amb un vot, hi han votat en contra. Així, nou vots a favor i vuit en contra d'aquesta proposta han fet que prosperés, segons ha informat el grup municipal d'ERC

     

    Per saber-ne més:

    El 13-D a la Noguera, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Tarragonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Garraf, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Vallès Occidental, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D a la Garrotxa, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Berguedà, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Pla de l'Estany, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Solsonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

    Llistat dels més de 100 municipis que faran la consulta independentista el 13 de desembre