L'ajuntament de Girona podria aprovar el mes que ve la moció de la CUP per convocar una consulta

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha presentat una moció a la resta de forces polítiques de la ciutat perquè al pròxim ple d'octubre s'aprovi el compromís de l'Ajuntament a donar suport a la celebració d'una consulta popular sobre el dret d'autodeterminació dels Països Catalans. Després que diferents associacions de la ciutat i persones a títol individual es dirigissin a la CUP, la Candidatura ha decidit retocar la moció que ja havia presentat un mes abans, i s'adreça a la resta de grups municipals perquè es pugui consensuar una moció que permeti a Girona seguir els passos d'Arenys de Munt o Berga.

17/09/2009 17:05 Política
 

La candidatura rupturista confia que els regidors de CiU, ERC i ICV-EUiA s'afegiran a l'esperit de la moció i demana "a aquells membres amb més sensibilitat de país del PSC, que trenquin la disciplina de vot imposada per l'aparell del PSOE-PSC" i donin suport perquè la moció prosperi, ja sigui votant afirmativament o abstenint-se.

La formació independentista donarà al seu suport a les entitats i col·lectius que impulsin la consulta i s'afegirà a la Comissió Organitzadora responsable d'organitzar-ho, que en una ciutat com Girona hauria de desplegar-se arreu dels barris. La CUP remarca la importància que Girona, en tant que capital de comarca i de demarcació, així com pel seu pes demogràfic i polític, impulsi una consulta democràtica sobre l'autodeterminació dels Països Catalans.

Per saber-ne més

La CUP de Girona demanarà celebrar una consulta sobre l'autodeterminació de la nació catalana  -Llibertat.cat

Que la CUP prengui el carrer, per la independència i el socialisme! - Jordi Navarro, portaveu de la CUP de Girona, per Llibertat.cat

 

La CUP ha de reiniciar-se  - Jordi Navarro

 

Volem? Podem! Girona necessita un canvi  - Jordi Navarro