Referčndum a Torrent per canviar el nom a l'Avinguda del País Valenciŕ

Visualitza la imatge a mida completaDiferents col·lectius i personatges destacats de la vida social torrentina ja han manifestat el seu malestar per la manipulació de la consulta. 
L'alcaldessa de Torrent, la popular María José Català, ha convocat la seva primera consulta popular als ciutadans.

02/07/2009 02:22 Política
 Pregunta a través d'urnes instal·lades en tres edificis municipals si els veïns volen canviar el nom de l'actual avinguda del País Valencià -eix central, comercial i de gestió de la ciutat- i proposarà fins a nou alternatives. Hui ja s'ha denunciat que els oridinadors habilitats per la votació no funcionen. Segons Català, des de l'inici del seu mandat, els veïns "contínuament" li han demanat aquest canvi pel que considera que "és el moment" que "els torrentinos decideixin". La mandatària va insistir en la presentació d'aquesta consulta que "no és una iniciativa de l'alcaldessa sinó del poble" i que el govern local "no es posicionarà". No obstant això, en les paperetes tipus que es van presentar es recull en l'encapçalament: "L'avinguda del País Valencià pot canviar de nom. El teu vot és important". A continuació s'explica el sistema, apareix la pregunta i es donen les diferents opcions.   En les paperetes s'oferireix la possibilitat de fer noves propostes.L'alcaldessa opina que a les persones que han demanat aquest canvi "els molesta "País Valencià" perquè comporta una concepció sobre la Comunitat que no comparteixen" i aclareix que "no és el terme que a mi més m'agrada, però tampoc em molesta perquè se li va posar democràticament i en els dos Estatuts d'Autonomia està acceptat".
La consulta través de tres urnes instal·lades en l'ajuntament i en les dues biblioteques, i durarà fins a finals de juliol. Podran votar els empadronats majors de 18 anys, és a dir, unes 53.000 persones. Haurà una segona fase, si guanya el sí al canvi, a partir de setembre en la qual es triarà entre les tres opcions de nom amb més vots. font: LEVANTE-EMV