Nissan barra el pas als treballadors acomiadats

Els membres de seguretat de l'empresa no han deixat accedir els treballadors a la planta ni tan sols per recollir les seves pertinences. La reestructuració, autoritzada anit per Treball, inclou l'acomiadament de 548 persones i 150 més amb compromís de retorn, amb indemnitzacions de 60 dies per any treballat, de les plantes  de la Zona Franca i Montcada i Reixac. La resolució de l'ERO també ha fragmentat el comitè d'empresa, amb acusacions des de CGT i USOC als delegats de CCOO i UGT d'haver salvat només els seus afiliats

La planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona ha viscut un matí de tensió, crits i trencadisses després que uns 300 treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) acceptat ahir per la Generalitat s'hagin concentrat a l'entrada per protestar. Els empleats han mostrat el seu malestar per la manera com han estat acomiadats i fins i tot han aconseguit entrar a la planta esbotzant una tanca lateral.

30/07/2009 12:40 Laboral
Els treballadors s'han trobat que la banda magnètica de la targeta que els autoritzava a passar estava desactivada. Entre crits contra els membres del comitè d'empresa, alguns treballadors han sacsejat les tanques de l'entrada. Un centenar, fins i tot, han aconseguit entrar dins la fàbrica trencant una de les tanques laterals.

Els treballadors asseguren que no se'ls havia comunicat que estaven acomiadats i afirmen que només alguns ho van saber aquest dimecres a través d'una trucada en què se'ls informava que aquest dijous no calia que es presentessin al lloc de treball.