Acte de presentació de l'exposició dels 40 anys del PSAN a Girona

Quatre representants del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) van pronunciar ahir una conferència a la Casa de Cultura de Girona en motiu de l'exposició que es pot visitar aquests dies al centre cultural. La mostra ressegueix la història recent de l'independentisme català a través dels quaranta anys de trajectòria del PSAN. Repassa les quatre dècades d'història del partit i el paper que ha tingut en el moviment de l'esquerra independentista.

03/07/2009 22:32 Política

Els ponents van ser Joan Daunis, Marçal Pié, Jaume Juher i Jordi Babiano, que van analitzar el passat, el present i el futur del moviment independentista en el marc de la història del PSAN. La ponència va servir d'acte de presentació de l'exposició.  

El 1968 es va fundar el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans, primera organització política catalana que integrava tres eixos polítics: l'assumpció de l'àmbit nacional complet de Països Catalans com a marc d'organització i com a territori de la nació catalan; la reivindicació de la independència com a única garantia possible per a la supervivència de la identitat del poble català; i un programa políti socialista per a construir una nació catalana nacionalment i socialment lliure.

L'exposició, que és itinerant, es podrà visitar fins al 17 de juliol a Girona, de dilluns a divendres i durant tot el dia.