Teodoro i Pascual presenten "Valldigna: imatges del Monestir"

El fotògraf Francisco Teodoro i Calatayud és un dels nostres col·laboradors a La Valldigna.

Actualització 13/06/09: Una amplia represntació de la classe polític valldignenca assiteixen en primera fila a la presentació del volum entre els personatges presents a l'Almàssera: els acaldes de Barx, Benifairó, Simat i Tavernes de la Valldigna, el President de la Mancomunitat de la Safor i el President de la Mancomunitat de la Valldigna (presidint l'acte)

Teodoro va presentar un acurat recull de més de 250 fotografies després de les darreres intervencions arqueològiques, arquitectòniques i de restauració i reposició de diferents elements de l'àntic cenobi cistersenc vinculat als monestirs de les Terres de l'Ebre,  Santes Creus i Poblet. L'acte tindrà lloc a la Sala de l'Almàssera del monestir valldignenc dema divendres 12 de juny a les set de la vesprada.

11/06/2009 19:36 Cultura

Francisco Teodoro i Calatayud és diplomat en Infermeria per la Universitat de València i actualment treballa a l'hospital "Sant Francesc de Borja" de la ciutat de Gandia en la unitat de radioteràpia i dedica tot el seu temps lliure, de forma altruista i quasi anònima a fotografiar tots i cadascun dels esdeveniments que ocorren al Monestir valldignenc, siguen de la Fundació o de la Mancomunitat. Altres entitats i institucions com els ajuntaments de Simat i Tavernes de la Valldigna recorren quotidianament al seu arxiu i treball. Actualment n'és el fotògraf titular del Monestir i la Mancomunitat. L'any 2002 la Mancomunitat de La Valldigna va reconèixer llur tasca distingint-lo amb un reconeixement especial dins dels PREMIS VALLDIGNA d'aquell any. És autor del material fotogràfic de la cartelleria oficial dels cursos d'Història Medieval que anualment se celebren en l'esmentat cenobi i ha cedit material fotogràfic per l'edició dels llibres "Imagineria del Cister" de José Manuel Martínez (Arqueòleg del Reial Monestir de Sta. Mª de La Valldigna), "Aproximació a la Història de La Valldigna: de la Cova del Bolomor al Periode Liberal" de Antonio F. Grau i Escrihuela, i diferents calendaris editats per la Mancomunitat valldignenca. A més de les seues col·laboracions institucionals, n'és el custodi dels arxius fotogràfics de les famílies simateres Oltra i Girau, destacant periodísticament per les seues aportacions fotogràfiques en mitjans tan diversos, com Levante, Las Provincias, ANNA - notícies, L'Accent, Llibertat, L'Avanç, VilaWeb - Gandia, InfoSafor, La Veu de La Valldigna o ValldignaDigital.

El text que acompanya les fotografies és d'Agusti Pascual, ex-Alcalde de Benifairó de la Valldigna i expresident de la Mancomunitat de la Valldigna, entitat que publica el volum. Podeu consultar les ressenyes dels coautors ampliant notícia. (Ressenya d'Agustí Pascual a ValldignaDigital)

*fotos de Francisco Teodoro -Arxiu de Llibertat: moció de censura a Simat 04/08/08