Tot a punt pels actes de la diada de demŕ al Cap i Casal

Visualitza la imatge a mida completaEmpar Salvador, Enric Tàrrega, Pasqual Soriano i Gonçal Bravo intervindràn en l'acte polític de la Plaça dels Furs.  

Ampliant notícia trobareu alguns dels punts més interessants de la biografia de les persones que prendran la paraula en l’acte polític de cloenda i el cartell del concert que clou la diada.

24/04/2009 20:28 Política

Empar Salvador, de família republicana -son pare es va exiliar, fou tancat en un camp de concentració i finalment lliurat als nazis- és precursora a València de la lluita per la memòria de les víctimes del franquisme. Ella mateixa començà a militar en l’antifranquisme als 12 anys en la fàbrica on treballava junt a molts i moltes xiquetes filles de represaliades. Es presidenta del Fòrum per la memòria del País Valencià, entitat que recentment ha publicat el llibre “El Genocidi Franquisa al País Valencià” recull de víctimes soterrades a les fosses del Cementir de València.

Enric Tàrrega, Històric antifeixista i activista cultural pertanyent a la generació de Joan Fuster, Sanchis Guarner,… Va ser fundador del Front Marxista Valencià, així com de les primeres Comissions Obreres a València. També va militar al Partit Socialista d’Alliberament Nacional. Fou empresonat durant el franquisme.

Pasqual Soriano, Militant revolucionari i activista social. Durant els darrers anys el franquisme i l’etapa de la transició milità al PCE (internacionalista), a les Joventuts del PSAN, i des dels anys 1990 s’ha vinculat a experiències llibertàries com ara Recerca Autònoma. Actualment participa de la Llibreria Associativa Sahiri de València.

Tancarà l’acte polític el sindicalista i militant de l’Esquerra Independentista Gonçal Bravo en nom de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència.

Previament a les 18h a la Plaça de Sant Agustí del Cap i Casal, una Mostra de Cultura del Foc basada en la en la cultura del Foc, reunirà colles de dimonis de diversos indrets del País Valencià per tal de mostrar el rebuig a la directiva de la Unió Europea que retallarà sensiblement l’ús i venda de la pirotècnia. La Manifestació Nacional recorrerà alguns dels principals carrers del centre de València com ara C/ Periodista Azzati, Pl. De l’Ajuntament, C/ Sant Vicent, Plaça de la Reina o Pl. De la mare de Deu.

Concert de Rock-Ska per cloure la diada:

 

cartell concert

 

Per saber-ne més:

Manifestació i mostra de cultura popular el 25 d'abril a València -Dossier