Diada de Sant Jordi, més enllà de la festa lúdica, una jornada reivindicativa per la llengua

L’Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB) convoca diversos actes a Barcelona sota el lema “El bilingüisme trepitja la nostra llengua: als Països Catalans en català!”. Al migdia es farà un dinar popular a la UB del Raval, a càrrec dels companys del SEPC, i a la tarda, a les 18:30h h a la Rambla de Canaletes de Barcelona hi haurà la manifestació. La jornada es clourà amb un acte en defensa de la llengua a la Plaça del Rei a les 20h, on hi haurà també l’actuació de colles de cutura popular, balls i música.

A Palma, a les 18.30 a la Plaça del Tub, també hi haurà una manifestació convocada pel SEPC, de Joves de Mallorca per la Llengua i Maulets

23/04/2009 05:39 Política

La Plataforma per la Llengua desplega, per cinquè any, 'El català, llengua comuna'. Hi col·laboren més d'una vintena d'associacions d'immigrants i de suport als immigrants. La finalitat és de destacar la importància del català com a element d'inclusió de la gent nouvinguda i com a eina de cohesió social. Es fa a la plaça de la Universitat de Barcelona, de les onze del matí a les nou del vespre.

A diversos llocs del Principat es farà una lectura pública del llibre d'Enric Duran "Abolim la banca. Testimoni d'un activista que ha desafiat el poder".

A Barcelona, l'acte tindrà lloc entre les 18 i les 20 h, en la Plaça del Sol del barri de Gràcia Organitza: Grup de Suport a Enric Duran; a Girona,   a la Plaça de les Olles, de 15 a 21h. Organitza: Girona-decreix i La Màquia; a Tarragona, a partir de les 11h a la Rambla Nova, a la paradeta de l'Ateneu Llibertari Organitza: Grup de suport a Enric Duran. Apunten que hi hauran sorpreses i que altres indrets se sumin a les lectures