Les Candidatures Alternatives del Vallès es solidaritzen amb el Tomàs Sayes

 Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), una coordinació que aplega diferents grups locals, entre les quals es troben diferents CUP del Vallès, han difós un comunicat en què mostren el seu suport a la vaga de fam d'en Tomàs Sanyes, que roman fa 25 sense menjar a l'edifici d'estudiants de la UAB en protesta contra la implantació del Pla Bolonya. Les CAV es solidaritzen amb aquesta el Tomàs argumentant que es tracta d'una "acció de denúncia contra la implantació del Pla Bolonya (Espai Europeu d'Educació Superior), que suposa el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública." Igualment, la nota de les CAV emmarca aquesta vaga de fam amb la implantació de la LEC, i convoquen a les mobilitzacions de la vaga de l'ensenyament convocada avui.

19/03/2009 01:34 Política

Suport de les CAV al Tomàs Sayes, en vaga de fam per l’ensenyament públic

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès ens afegim a la protesta realitzada per l’estudiant en vaga de fam de la UAB, Tomàs Sayes, que roman en vaga de fam des de fa 23 dies. Amb aquesta nota mostrem tot el nostre suport a l’acció reivindicativa del Tomàs i fem una crida a la població del Vallès perquè també s’afegeixi a aquestes mostres de solidaritat i de mobilització en defensa d’un ensenyament públic i de qualitat.

 Des de les CAV ens hi solidaritzem plenament perquè compartim la seva acció de denúncia contra la  implantació del Pla Bolonya (Espai Europeu d'Educació Superior), que suposa el tret de sortida del procés de privatització i mercantilització de la universitat pública. La defensa dels serveis públics és un dels principis que uneixen les diferents candidatures que formem les CAV.

En aquest sentit, també mostrem la nostra oposició a l’intent d’implantació de la LEC (Llei d’educació de Catalunya), que amb un objectiu que manté similituds al de l’àmbit universitari pretén introduir mesures que afavoreixin la privatitzacio de l’ensenyament primari i secundari a l’ensenyament públic, fet que precaritzaria els serveis i retallaria els drets dels professionals de l’ensenyament. Per aquest motiu també mostrem el nostre suport a les mobilitzacions que els professionals de l’ensenyament i els estudiants realitzaran durant els propers dies: la manifestació del dijous 19 convocada pels sindicats de l’ensenyament i les tancades a les escoles i instituts de la setmana vinent.

En Tomàs Sayes, que ja acumula 23 dies de vaga de fam  la UAB de Cerdanyola del Vallès, compta amb tot el nostre suport. Per això, junt amb ell, també denunciem el caràcter antidemocràtic dels responsables institucionals que impossibiliten el diàleg i la participació en les decisions sobre el model d’ensenyament que volem la majoria social, un ensenyament públic i de qualitat.

18 de març de 2009

 

Webs candidatures que formen les CAV:

 CUP Sant Cugat: http://www.santcugat.cup.cat
CUP Terrassa:
http://www.terrassa.cup.cat
CUP Sabadell:
http://www.sabadell.cup.cat
 Entesa per Sabadell: http://www.entesa.org
Alternativa d'Esquerres de Badia:
http://www.aebadia.org
Alternativa Ciutadana de Rubí:
http://www.rubidigital.net/alternativaciutadana/
Compromís per Ripollet:
http://www.compromis.org/
PAS Cerdanyola:
http://www.pas-cerdanyola.org/

Esquerra Alternativa per Barberà: http://barberadelvalles.bloc.cat/  

 L’Altraveu de Castellar del Vallès http://laltraveu.org/

                                              

 

 

Per saber-ne més:

Assemblea de les Candidatures Alternatives del Vallès a Castellar Llibertat.cat

Bicicletada pel Vallès, en defensa de dels camins, les vies verdes i els carrils bici Llibertat.cat

Les CAV presenten el document d'alternatives en mobilitat i infraestructures del Vallès Llibertat.cat

Jornada sobre Infraestructures en defensa del Vallès Llibertat.cat

Un centenar de persones caminen per difondre l'oposició al Vial Interpolar

El COP-CpR crea la Comissió de Moviments Socials Llibertat.cat

"...l’experiència vallesana pot desenvolupar-se en altres indrets d'arreu del país..." Llibertat.cat

Presentació de les Candidatures Alternatives del Vallès al Col.legi de Periodistes Llibertat.cat

Compromesos amb el Vallès”, trobada a Cerdanyola. Llibertat.cat  26.02.07

Trobada de candidatures a Cerdanyola "Compromesos amb el Vallès ". Llibertat.cat  19.02.07