Maulets condemna l'atac al mural de Maria Mercè Marçal a Ivars

 Continua la campanya de murals al Pla d'urgell. Aquest cop s'ha realitzat un mural a Linyola, desprès de l'atac al mural fet a Ivars d'urgell i al Palau d'anglesola, on hi havia un mural similar al realitzat aquest cop a Linyola i amb el compromís de refer el d'Ivars.
En un comunicat fet públic ahir a la tarda, Maulets-Pla d'Urgell condemna rotundament l'atac que ha sofert el mural fet per l'assemblea a la població d'Ivars d'Urgell en mans de Salvador Solsona, exvicari d'Agramunt. També indica que, tot i la condemna Maulets no denunciarà l'atac ja que s'ha fet una denúncia pública del cas i no es creu en aquest procediment. L'exvicari fou trobat infraganti al lloc dels fets tapant el mural dedicat a l'escriptora Maria Mercè Marçal.  

07/01/2009 08:48 Política
Maulets censura aquest atac i destaca que no és l'únic a la Plana d'Urgell, on s'han esborrat fins a 5 murals en els últims anys, arribant a l'extrem de Bell-lloc on, fins i tot, es va  tirar a terra la torre en runes que n'acollia un. Finalment, des de Maulets continuaren la campanya 'Pintem tots', amb l'objectiu de fer un mural reivindicatiu a cada poble del pla d'Urgell. Així mateix, refaran el mural d'Ivars d'Urgell en una mostra de reafirmació i idenfiticació amb les paraules de Maria Mercè Marçal: "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel".  
 
Salvador Solsona, natural de Barbens, és exprofessor de religió en educació

infantil i primària a dos col·legis de Ponent, ha estat detingut dos cops amb material pornogràfic de menors, en el primer cop distribuïnt imatges d'abusos a menors, a través d'una xarxa on hi va arribar a intervenir fins a 3 cossos de l'estat espanyol: Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza, així com fins i tot, la mateixa Interpol. Aquest escàndol, però, contrasta amb els inquietants silencis de l'església, on Salvador Solsona encara segueix vinculat com a sacerdot a partir de la diòcesi.

La mateixa diòcesi també ha optat pel silenci i no ha condemnat l'atac al mural de Maria Mercè Marçal, tal com sí que han fet l'ajuntament del municipi i la resta de grups municipals, així com també alguns agents de l'esquerra independentista.
 
 
Continua la campanya de murals al Pla d'urgell. Aquest cop s'ha realitzat un mural a Linyola,
 
 
Per saber-ne més: