El Comitč Contra Bolonya de la UAB reitera 'la manca de suport' a la nova rectora

El Comitè Contra Bolonya de la UAB denuncia una 'evident manca de suport' cap a la nova rectora de la universitat, Ana Ripoll, que ha estat investida en el càrrec aquest dimecres. El comitè explica que els nous representants dels estudiants al claustre havien d'assistir a l'acte d'investidura amb la finalitat de llegir un comunicat on posaven de manifest la falta de suport dels estudiants a la candidatura de Ripoll en les eleccions del desembre passat. Lamenten, però, que s'han trobat un cordó de seguretat que impedia el pas a qualsevol persona que no comptés amb una invitació ratificada per l'equip rectoral, una invitació que 'evidentment no ens havien volgut concedir'.

14/01/2009 19:36 Política

COMUNICAT DE PORTAVEUS DEL COMITÉ CONTRA BOLONYA DE LA UAB SOBRE LA INVESTIDURA DE LA NOVA RECTORA ANA RIPOLL
Avui, dimecres dia 14 de gener del 2009, hi havia programat a la sala d'actes rectorat de la UAB l'acte d'investidura la rectora electa Ana Ripoll. Des de les assemblees s'havia proposat que les noves representants electes de les estudiants al claustre assistissin a aquest acte amb la finalitat de llegir un comunicat.

Aquest comunicat posa de manifest els resultats de les darreres eleccions al rectorat del passat Desembre. Els resultats deixaren molt clara la postura de les estudiants, del total de la participació de l'estudiantat varen resultar 426 dels vots a favor d'Ana Ripoll, 547 per Lluís Tort, 1178 pel No a Bolonya, candidatura col·lectiva presentada per les assemblees de facultat com a vot nul de protesta,  i 426 vots en blanc. Resulta evident la manca de suport explícit i de reconeixement per part de la comunitat de les estudiants a la nova rectora. A més, recordava que existeix unc onflcite obert i que no es solucionarà si no s'entra en una negaociació real i productiva.

Un cop arribades les representants hem trobat un cordó de seguretat que impedia el pas a qualsevol persona que no comptés amb una invitació ratificada per l'equip rectoral, que evidentment no ens havien volgut concedir. Considerem que les investidures deuen transcórrer dintre dels òrgans representatius de la universitat, és a dir, el claustre, en la seva totalitat, i de forma pública i oberta. Aquest model que no ha estat seguit en cap moment la nova rectora i s'ha prescindit de l'òrgan que estatutàriament deu reconèixer el seu càrrec. No obstant, s'ha permès l'entrada d'algunes estudiants, que en cap cas eren membres del claustre. Volem fer palesa la repressió que des del moviment estudiantl s'està patint així com la manca de voluntat de diàleg mostrada amb aquesta actuació.


Comissió de portaveus del Comitè Contra Bolonya UAB

 

Per saber-ne més: