Sis estudiants s'encadenen al rectorat de la UAB en solidaritat amb els sis expulsats

Ahir al matí, cap a les 10 hores, sis estudiants de la UAB, en solidaritat amb els sis expulsats de la mateixa universitat, van entrat al Rectorat i es van encadenar a les portes d'entrada impedint el normal accés per l'entrada principal de l'edifici. L'acció va durar fins a quarts de 12 quan hi va haver un gran desplegament del cos dels antiavalots dels mossos d'esquadra, totalment desproporcionat. Aquests van procedir a trencar les cadenes que mantenien lligats els estudiants a les portes. En cap moment es va produir violència per part dels estudiants, doncs es tractatava d'una acció pacífica. A les persones encadenades se les va identificar i se'ls ha deixat marxar.

23/12/2008 02:55 Política

Segons els estudiants, "la indiferència de l'Equip de Govern present en aquell moment ha estat generalitzada, i han amagat, com fan sempre, els veritables problemes de la Universitat Autònoma de Barcelona".

 

Els estudiants remarquen que un cop més des del rectorat de la UAB i des de la conselleria d'interior es va permetre l'entrada de cossos policials en el recinte de la universitat, en aquest cas ni tant sols es va cercar el diàleg amb els estudiants en protesta. Aquests fets denoten que des de l'equip de govern no hi ha una veritable actitud de diàleg.

És per això que el moviment estudiantil vol denunciar la continua repressió i persecució que pateix. "Ja sigui amb la abundant presència de policies de paisà en les nostres activitats com amb els exagerats desplegaments policials. De la mateixa manera patim la criminalització que es fa del moviment per part del mitjans de comunicació generalistes"

I destaquen que "també que aquest seguit d'actituds demostren, un cop més, que des de l'equip de govern busquen reprimir les mostres d'un problema real en la universitat enlloc d'abordar aquest problema que afecta a tota la comunitat universitària. Aquesta no creiem que sigui una actitud acceptable d'un rectorat d'una universitat pública, espai que ha de ser la cuna del raonament i el diàleg".

 
 
Per saber-ne més: