La CUP de Reus denuncia que la regulació del trŕnsit es delegui a voluntaris

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus explicava ahir que la Guàrdia Urbana està fent cursos accelerats de direcció de trànsit perquè els pares i mares regulin el trànsit en les hores punta d'entrada i sortida de les escoles on porten els seus fills. Segons Xavier Angelergues, membre de la CUP, alguns pares i mares de l'escola Pare Manyanet ja han començat a regular el trànsit aquesta setmana.

15/11/2008 23:36 Política
«De moment els agents els acompanyen, però el problema vindrà quan la Guàrdia Urbana no hi sigui», manifestava Angelergues, que es preguntava què passarà si algun dia hi ha un accident, ja que «els pares i mares són voluntaris i no ens han explicat com es cobriran legalment si passa qualsevol cosa».
 
«Els agents van argumentar que oferien aquests cursos als familiars per manca d'efectius», explicava la CUP. En aquest sentit, la formació política denuncia que l'Ajuntament «no destini recursos públics per a la seguretat dels vianants» i que hagin de ser voluntaris els que s'encarreguin de regular el trànsit en les hores d'entrada i sortida de les escoles. Segons la CUP, el consistori reusenc té una «gran capacitat» per tenir agents «que multin qualsevol cotxe mal aparcat» i per crear una empresa municipal «amb ànim de lucre per controlar les zones blaves».
 
En canvi, segons diuen, la seguretat viària, «que realment presenta problemes i que no els pot portar cap benefici», l'han de fer voluntaris. «Amb aquesta actuació demostren que el que els preocupa és engreixar la caixa i simular que són presents a tot arreu», manifestaven.