Manifestacions arreu del país en contra de la Hispanitat

"12 d'octubre, res a celebrar". Mobilitzacions de rebuig arreu de la nació

Mobilitzacions a Valencia, Barcelona, Crevillent, Tarragona, Vic, Cerdanyola de Vallès, Mataró, Lleoda i encadenaments. (Actualització 14.10.08/ 2:42h)

12/10/2008 09:00 Política

València. Desenes d'antifeixistes estan sent a hores d'ara retinguts darrere de l'edifici de la Bossa de València. Aquestes persones es dirigien pacíficament a concentrar-se en protesta per la manifestació del partit ultra E2000. La Policia Nacional està actuant agressivament contra ells i amenaçant-los amb carregar tot i que el nombre d'efectius policial és molt alt i tenen encerclats als antifeixistes. 

S'està procedint a la identificació d'aquestes persones sota l'amenaça d'endur-se'ls a comissaria en cas de no portar-ne el document d'identitat al damunt.  
Des de València, informen que "s'estan vulnerant els drets més elementals de manifestació contra persones que sense cap actitud agressiva s'estaven dirigint a la Plaça de Sant Agustí per rebutjar el feixisme. Aquesta actitud contrasta amb la tolerància policial que al País Valencià té la policia i el seu responsable Ricardo Peralta (delegat del govern pertanyent al PSOE) respecte als feixistes"

Barcelona, cap les 14:30 s’ha desconvocat a les persones que havien tornat a la Plaça de Sants, després d’haver estat segrestats/des pels mossos durant gairebé dues hores. S’han enregistrat diverses càrregues policials al principi i final de la marxa, i per ara, es parla de 5 persones amb ferides de diversa consideració. També hi ha hagut actes de protesta a Vic i encadenaments.

Centenars de persones es manifesten a Barcelona i Tarragona en contra de la celebració del 12-0

"Un any més la policia s’ha encarregat de segrestar i impedir la lliure expressió d’aquelles persones que a Barcelona criden en contra del feixisme i l’espanyolisme el 12 d’octubre", segons assenyala Alerta Solidària

La manifestació ha començat a les 11:30h, a la Plaça de Sants, amb unes tres-centes persones. Des del seu inici, la marxa ha  estat permanentment encerclada pels mossos i la guàrdia urbana, tot i així els ànims dels manifestants no han decaigut en cap moment , gràcies, en part, pel suport rebut des de fora i pel subministrament d'aigua i menjar per part dels veïns. A més a més, les forces policials també comptaven amb un helicòpter. Per saber-ne mésManifestacions contra el Dia de la Hispanitat malgrat la repressió policíaca. Endavant

Centenars de persones es manifesten a Barcelona i Tarragona en contra de la celebració del 12-0 A Tarragona, Al voltant de dues-centes persones s’han concentrat, aquest migdia, davant l’Estàtua dels Despullats protestant contra la manifestació feixista. El seu objectiu era demostrar el rebuig del poble tarragoní davant el feixisme. Les consignes que es podien sentir eren: “12 d’octubre , res a celebrar”, “Visca Tarragona antifeixista” o “Nazis no”, entre d’altres. La concentració ha estat en tot moment molt vigilada per la policia i ha tingut una durada aproximada de tres quarts d’hora.

Per saber-ne més: La concentració antifeixista triplica en assistència la manifestació feixista. Pobleviu.cat 

Cerdanyola del Vallès
12onu73Maulets ha volgut fer saber que "el 12 d'Octubre no és per a nosaltres motiu de celebració. Es tracta d'un dia en què ens fan celebrar una diada Espanyola impregnada d'un sentiment nacionalista que intenten imposar-nos i amb el qual mai no ens hi podrem sentir identificats. És per això que a la nostra vila s'hi han pogut veure dues pancartes: una sobre el pont de l'autopista AP-7 amb el lema "12 D'OCTUBRE RES A CELEBRAR, INDEPENDÈNCIA I REVOLUCIÓ" i una altra a l'estació de RENFE de Cerdanyola on hi deia "12 D'OCTUBRE RES A CELEBRAR, COMBATEM EL FEIXISME"."

 

Crevillent diu no al racisme Crevillent diu no al racisme
Dissabte, una quarantena de persones es van concetrar a Crevillent (Baix Vinalopó) per tal de rebutjar la presència feixista al poble. Els convocants van denunciar la complicitat de l'Ajuntament de Crevillent i la Subdelegació del Govern d'Alacant en permetre una manifestació d'Alianza Nacional contra la immigració el passat 20 de setembre. L'Esquerra Independentista va participar en la concentració amb una pancarta signada per Maulets i Endavant on es podia llegir "Combatem el feixisme, combatem la Hispanitat", en referència també a la celebració del genocidi del 12 d'octubre.Baix d'una pancarta amb el lema "NO al racisme, NO al feixisme, Crevillent per la unitat de les treballadores" el cantautor Pito Karcoma animà els assistents amb les seues cançons crítiques i combatives. Finalment, els organitzadors animaren tots els assistents i organitzacions a continuar amb el treball diari antifeixista i contra el racisme.

La CUP de Lleida ha celebrat un acte d'homenatge a Vicenç Albert Ballester, el creador i difusor de l'estelada
La Candidatura d'Unitat Popular ha celebrat, aquest diumenge,  un acte d'homenatge a Vicenç Albert Ballester, el creador i difusor de l'estelada. Ho han fet precisament a la plaça Espanya, on han simulat un canvi de nom de la via. La CUP ha escenificiat el canvi de nom de plaça Espanya pel del creador i difusor de l'estelada. El portaveu de la formació independentista, Pau Juvillà, ha explicat que ja han traslladat a l'Ajuntament aquesta proposta, però que, de moment, el consistori n'ha fet cas omís. 

botifarrada_019 Mataró fa botifarra a la Hispanitat (bloc de juli Cuéllar)

 

 

 

Maulets demana la supressió dels símbols franquistes a Vic Maulets demana la supressió dels símbols franquistes a Vic
Una botifarrada contra la Hispanitat, celebrada al Centre Social la Torratxa, ha marcat ahir dissabte, l'inici de la campanya de Maulets Osona per la memòria històrica. Demanen a l’Ajuntament l'abolició de tots els símbols feixistes així com el canvi de nomenclatura dels carrers amb titulars franquistes o dedicats a personatges, com el Virrei Avilés. Font: Osona.com

 

Una vintena de persones han passat la nit encadenats a Montjuïc per evitar l'acte feixista del 12-0- Acció de Protesta a Montjuïc 
A primera hora del matí els Mossos d'Esquadra amb un camió de bombers han desencadenat
dels arbres els independentistes que des d'ahir a la tarda protagonitzaven una acció de protesta a la Plaça Sant Jordi de Barcelona. per evitar l'acte feixista d'avui en motiu del 12 d'octubre que tindrà lloc a la mateixa plaça. La protesta estava convocada per l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB). Un cop deslligats els Mossos han reclamat als activistes que s'identifiquessin, cosa que s'han negat a fer nou d'ells i se'ls han emportat cap a dependències policials. Un cop identificats a comissaria han estat identificats.

D'aquesta manera ha finalitzat l'acció, les persones convocades havien afirmat que no marxarian per voluntat pròpia. Tot i així, l'EIB  ha  volgut  reiterar la seva denuncia  tant l'Ajuntament de Barcelona com la delegació del govern de l'Estat per haver autoritzat la celebració d'actes de caire feixista, 'que l'únic que aconsegueixen és oferir-lis cobertura"

 12_0bar2

Han passat la nit encadenats

Durant la matinada, un centenar de persones s'han concentrant a la plaça per mostrar el seu suport a l'acció sota l'atenta mirada de furgons antiavalots.  

 


Una vintena de persones s'encadenen a Montjuïc per evitar l'acte feixista de demà 12 d'octubreSolidaritat antifeixistes encadenats a la plaça Sant Jordi
"Entre els antifeixistes encadenats es troba un militant de la CUP de Molins de Rei i per tot això volem mostrar el nostre suport a aquest acte de denúncia contra el feixisme i contra la permisivitat de les administracions davant d’actes feixistes com el que es celebrarà demà diumenge 12 d’octubre" CUP de Molins de Rei

 

Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Solidaritat amb els antifeixistes repressaliats arreu dels Països Catalans.

Davant dels fets ocorreguts durant la nit d'ahir, i al llarg de tot el dia d'avui, 12 d'octubre (res a celebrar!), des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:

1- Tot el nostre suport i solidaritat amb les 9 companyes i companys detesos aquest matí pels cossos policials, i que havien passat tota la nit al ras encadenats a la Plaça Snat Jordi de Montjuïc, en protesta contra la concentració feixista autoritzada per la Delegació del Govern espanyol a Barcelona, del partit feixista i neonazi "Democracia Nacional".

2- Tot el nostre suport i solidaritat cap a les companyes i companys ferits, agredits i/o detesos durant les càrregues policials d'aquest matí durant la manifestació a Sants, al Barcelonès.


3- Igualment, tot el nostre suport a les desenes i desenes de companys retinguts durant més d'una hora per la policia espanyola aquesta tarda a València, quan intentaven concentrar-se de forma pacífica en resposta a la manifestació convocada pel partit populista i feixista espanyol, E2000 (també autoritzada per la delegació del govern espanyol del PsoE a València)

Així doncs denunciem:
1- La total impunitat de que gaudeixen la púrria feixista al nostre país, que mentre apallissa companyes i companys (com el nostre company de la COS de la Plana, el passat dijous 9 d'octubre), poden sortir al carrer amb total impunitat.
2- L'actitud permissiva i còmplice de les forces d'ocupació espanyoles (i regionalistes), amb aquests salvatges, impedint concentracions pacífiques, mentre apallissen, identifiquen, retenen o carreguen contra independentistes i tota mena d'antifeixistes.

Per últim, refermar el nostre compromís amb la lluita contra el feixisme, el racisme, l'homofòbia, l'espanyolisme i el jacobinisme, així com la nostra incondicional solidaritat envers els i les companyes agredides. I també, agrair la valentia i la dignitat, mostrada per centanars i centenars de companyes i companys solidàries arreu dels Països Catalans per haver eixit al carrer a denunciar a aquesta colla d'incivilitzats i salvatges.

Feixisme mai més!!
Solidaritat i unitat!!


 

Per saber-ne més: 
Una vintena de persones s'encadenen a Montjuïc per evitar l'acte feixista de demà 12 d'octubre (veure fotografies). Llibertat.cat

Vídeo de l'Agència Catalana de Notícies

Blocs:
12 d'octubre, res a celebrar. Sóc el que veus 

La CUP es solidaritza amb els antifeixistes encadenats a la plaça Sant Jordi de Barcelona. No tot va sempre sobre rodes 

Festes i simbologies llegades pel franquisme. Juli Cuéllar 

Il·legalitzar demòcrates, protegir feixistes. Josep Antoni Vilalta