Milers de persones es manifesten a Naoned (Nantes) per una Bretanya reunificada

Unes deu mil persones, segons els organitzadors (unes cinc mil segons la policia i mitjans de comunicació) s'han manifestat en un ambient festiu i reivindicatiu, aquesta tarda pels carrers de Naoned per a la reunificació dels cinc departaments administratius de Bretanya, el dret a l'expressió cultural bretona i la formalització de la llengua. Una quinzena d'organitzacions convoquen l'acte. La marxa forma part del Festimanif que també ha inclós una fira d'entitat i divesos espectacles culturals.

20/09/2008 22:59 Internacional

La convocatòria reclamava a l’Estat francès que transfereixi competències a Bretanya en matèria de llengua, cultura, mitjans de comunicació i vida pública, amb les corresponents dotacions econòmiques. Lligat a això, es pretén reclamar al Govern francès que elabori una llei a favor de les llengües pròpies de Bretanya (és a dir, el bretó i el gal·ló).

Milers de persones es manifesten a Naoned (Nantes)  per una Bretanya reunificada L'organització anava a càrrec del Consell Cultural de la Bretanya, i les entitats convocants són, entre d'altres, l'Institut Cultural de la Bretanya, l'organització Bretanya Reunida i la xarxa de diwan, les escoles associatives en llengua bretona.

 

Per saber-ne més:

Video de la manifestació 

Els bretons es manifesten a Nantes per reclamar la reunificació. Vilaweb.cat