L'estelada als Ajuntaments de Tona i Sant Llorenç de Savall durant la Diada

 A Lleida no va prosperar la moció i La CUP de Martorell demana que no es pengi la "bandera" durant la Festa Major.
Per unanimitat, el consistori de Tona va aprovar, dimecres passat, la proposta presentada per Tona Futur per tal que aquesta diada nacional la bandera estelada per nou vots dels regidors de CiU i quatre dels de Tona Futur.
.

01/08/2008 09:25 Política
A la mateixa moció es va aprovar que algun dels propers carrers que s'urbanitzin a Tona porti el nom del creador de la bandera independentista, Vicenç Albert Ballester.
 
A Sant Llorenç Savall (vallès Occidental) també es farà onejar l´estelada aquest 11 de setembre. L´ajuntament va aprovar dimecres la moció dels cent anys de l´estelada per deu vots a favor (set d´ERC i tres de CiU), i l´abstenció del regidor del PSOE.
 
En canvi a Lleida no va prosperar la moció presentada per ERC. Dels vint-i-set regidors que hi ha al consistori, quinze del PSOE més els tres del PP van votar en contra, mentre els dos d´ERC més cinc de CiU (un regidor absent d´aquest grup) van votar a favor. ICV marcant la seva línea habitual es va abstenir.
 
D'altra banda, La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Martorell demana que la bandera espanyola no onegi als edificis de l'Ajuntament al llarg de la Festa Major.
 
La formació de l'Esquerra Independentista entén que la millor manera de celebrar un espai de llibertat i d'esbarjo com és la Festa Major de Martorell és foragitant la imposició que els símbols espanyols suposen per a Martorell.

A més, des de la CUP es considera que aquesta proposta hauria de ser fàcilment assumida per un ajuntament governat per una formació que s'autodefineix com a nacionalista.

En un altre ordre de coses, la CUP no pot ni vol oblidar que enguany la Festa Major s'ha tornat a confeccionar sense comptar amb la participació ciutadana. Des de la formació independentista es lamenta que altre cop es perd l'oportunitat de celebrar un esdeveniment com aquest, tot sumant una part important de la societat martorellenca i el seu teixit associatiu. 
 
Finalment, la CUP crida a la ciutadania a gaudir de la Festa Major ja que, malgrat que no hi massa motius per a les alegries a Martorell, cal continuar sortint al carrer a demostrar que som un poble viu, alegre i combatiu.  

 
Per saber-ne més:

 

commemoració del centenari de l´estelada

L'Ajuntament d'Arenys de Munt hissarà l'estelada per l'Onze de Setembre. Vilaweb-Arenys 

L'estelada onejarà a l'Ajuntamet d'Arenys de Munt del 10 al 12 de setembre. Llibertat.cat

La CUP de Vic demana que per la Diada onegi l’estelada a l’Ajuntament. Llibertat.cat

Enllaç al video de la moció aprovada per l´Ajuntament de Vilafranca

"L'estelada, una senyera de combat cap a la llibertat". Llibertat.cat 

Les CUP, ERC i CiU responen favorablement a la presentació de mocions pel centenari de l'Estelada. Llibertat.cat

Vicenç Ballester ja té entrada a l'Enciclopèdia: Centenari de l'estelada. Llibertat.cat 

Continua la celebració dels 100 anys d'estelada amb l'edició d'uns vídeos Llibertat.cat

La CUP s'adhereix a la celebració dels "100 anys d'estelada". Llibertat.cat

S’inicia la Campanya del Centenari de la bandera estelada. Llibertat.cat