Judici a dos lleidatans solidaris amb en Franki i concentració de suport

Hi ha convocada una concentració de suport als encausats a les 11h davant els jutjats
Aquest matí, dos joves lleidatans han estat citats a judici  sota l'acusació d'haver realitzat un mural a la canalització del Segre reclamant l'alliberament d'en Franki, el jove terrassenc empresonat després de ser condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per "ultraje a la bandera" espanyola.

08/07/2008 02:39 Política
El mural, que encara es pot observar entre el Pont dels Instituts i el de la Universitat, junt amb la resta d’accions fetes a Lleida, es sumaven a l’allau de mobilitzacions que durant els mesos de maig i juny van realitzar-se per tot el país demanant la llibertat d’en Franki. Aquestes van esdevenir un clam contra la repressió i contra els símbols del poder espanyo i han posat a la palestra la greu injustícia i les motivacions polítiques espanyolistes d’aquest empresonament.

El procés judicial contra una tercera jove que també va ser denunciada serà instruït a través de la fiscalia de menors.
 
L'Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI, entenem que l’empresonament d’en Franki i aquest judici cerquen un mateix objectiu: Desactivar la dissidència política a Terrassa, a Lleida i arreu dels Països Catalans. En el nostre cas, la Paeria torna a servir-se, desmesuradament, de la via penal per intentar silenciar al jovent independentista de la ciutat
 
Demanen la llibertat absoluta i sense condicions d’en Franki. El tercer grau en règim obert que li van concedir durant el juny és una llibertat parcial i vigilada (obligant-lo, entre altres, a dormir a la presó) que cerca negar el caràcter polític de l’empresonament i que el fa complir una condemna que és injusta.