El cap de la Guŕrdia Urbana de Barcelona va mentir, segons Vilaweb

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) reclama a l'Ajuntament que doni explicacions
Vilaweb informa que ahir al vespre, començaren a circular informacions de diversos mitjans que anaven a desembocar en l'escàndol que ara mateix rebota sobre l'Ajuntament de Barcelona i que, amb tot, segueix tenint importants llacunes per resoldre: El motiu de la baralla, l'indret on va tenir lloc (que algunes fonts arribades a VilaWeb situen fins i tot al País Valencià), el que hi feia el cap de la Guàrdia Urbana i màxim responsable policial de l'Ajuntament, amb qui hi era i com és que no era treballant per a controlar els incidents.

13/07/2008 06:24 Política
Tot això però també qüestions amb una molt forta incidència política com la que pregunta com és que l'Ajuntament de Barcelona ha intentat primer amagar els fets i després ha corroborat una informació falsa de conseqüències tan greus.
 
Ara bé, la majoria dels mitjans de comunicació d'avui informen que el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va sortir ahir de l'UCI, i que encara que continua necessitant suport per a la respiració. A més a més, encara remarquen que Xavier Vilaró, que va quedar ferit per una bola de goma llançada pels Mossos d'Esquadra en les celebracions de l'Eurocopa. Per exemple l'Avui, contextualitza la informació que durant aquesta setmana s'ha repetit a tot arreu. No deixa de ser una notícia d'agència ja així ho recullen diversos mitjans, menys Vilaweb.
 
I això que l'edició d'ahir d'El Punt, ja començava a qüestionar-se la informació oficial que donava l'Ajuntament de Barcelona sobre els fets, tal com també ho recull Vilaweb.
 
Aquest mitjà també apunta que avui "l'aclariment dels fets provocarà aquest diumenge sens dubte una autèntica tronada política contra l'alcalde socialista de Barcelona, Jordi Hereu. L'Ajuntament primer va amagar durant cinc dies que el màxim responsable de la policia local era a l'hospital malferit i després ha defensat sense fisures una versió falsa dels fets malgrat que des de dijous començaven a saber-se detalls en cercles polítics i periodístics que posaven molt en qüestió la versió defensada per l'Ajuntament".
 
Per saber-ne més: