Campanya solidŕria amb en Jona

La barcelonina Assemblea de Joves de l'Eixample Nord (AJEN) promou una campanya de difusió i denúncia del cas que afronta en Jona, jove acusat d'haver participat en els aldarulls succeïts en una manifestació en defensa del Forat de la Vergonya, pel que des de la fiscalia se li demanen 8 anys de presó i més de 3.000 euros de pena-multa.
 

18/07/2008 09:13 Política
L'AJEN, que en la web de campanya considera com a "falsa" aquesta acusació i en demana l'absolució, ofereix diferents materials al llarg d'aquest web, que entre d'altres, compta amb un formulari per a recollir adhesions envers el jove veí del barri de la Sagrada Família. Els fets es remonten a l'octubre de 2006 i sembla ser que és ara, un cop feta l'acusació per part de la fiscalia, que el cas tirarà endavant.  

L'espai web també permet conèixer quina és la polèmica relacionada amb el Forat de la Vergonya així com les últimes novetats al voltant del cas, pel que es preveuen nous actes de denúncia i de suport al jove en un cas que es considera  contra "el dret a manifestar-se" al ser la única prova per a l'acusació.
 
Endavant (OSAN), per la seva part, s'ha solidaritzat amb en Jona a través d'un comunicat on s'acusa als Mossos d'Esquadra de persecució política "per tal colpejar i atemorir les joves organitzades i combatives i reprimir la seua consciència política i de lluita".
 
Per saber-ne més:
 
El dret a manifestar-se a judici - Alerta Solidària
 

Demanen vuit anys de presó a un jove per haver participat en una manifestació - Llibertat.cat

Acte de solidaritat amb Jona a l'Eixample de Barcelona- Llibertat.cat

En llibertat el veí de l’Eixample detingut pels fets del Forat de la Vergonya- Alerta Solidària