Manifestació contra els correbous a Amposta

"Lo riu és vida, els correbous no"

El proper 12 de juliol es farà una manifestació a Amposta contra els correbous que compta amb el suport de la Plataforma Inciativa Animalista. Aquesta entitat, organitza dos autobusos que sortiran des de València i Barcelona per a tota la gent individual i també col.lectius que vulguin sumar-se.

19/06/2008 11:42 Política

MANIFEST DE CONVOCATÒRIA DE LA PIA
PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA
La gent de les Terres de l’Ebre porta anys de lluita. Han protegit el riu, els seus ecosistemes i les seues formes de vida, s’han enfrontat a poderosos interessos i alspolítics que els recolzen, a la demagògia dels seus discursos i a la força de les seuescampanyes mediàtiques. També han denunciat les moltes mancances que pateix elterritori, a causa de la desatenció i la falta d’inversions públiques.
 
Aprofitant l’empenta d’aquesta lluita justa, els partidaris de la tortura animal, com la que es practica als correbous i a la caça en barraca, han llançat un missatge victimista,manipulador i tan demagògic con el dels enemics del riu. Han volgut fer creure que elpatiment forma part de la cultura i la tradició de les Terres de l’Ebre, i que els que lluiten contra aquest patiment van contra el territori i la seua gent.

La Plataforma Iniciativa Animalista, que recolza la defensa del riu i del territori, rebutja que la tortura siga una tradició a defensar. El bou ensogat, embolat o solt pateix unaangoixa difícil d’imaginar. Es troba sol, empaitat i envoltat per una multitud, a un llocque no coneix i on no trobarà refugi ni descans. Per a defensar-se, es colpeja contra lestanques, cau moltes vegades i s’alça desorientat. Rep colps, l’estiren de la cua i, quanl’embolen, pateix el pànic del foc a tocar dels ulls.

La seua vida, el seu patiment, és un espectacle de violència que acaba, sovint, amb la seua mort. Algunes vaques passen la vida a tancats esperant la següent solta, el següentcorrebous, tornant una i altra vegada a aquest patiment.

Podem acabar amb aquesta tortura. Per això, us convoquem a la Manifestació del 12 de juliol. Anem a fer patent que a la cultura de les Terres de l’Ebre, i la de tot el país, nocap la injustícia ni l’abús, encara que porte anys perpetrant-se. La defensa dels dretsdels animals, de la natura i del territori són valors que si que fan cultura.
 
LO RIU ÉS VIDA. ELS CORREBOUS NO.
Veniu amb els nostre autobusos, que eixiran de València i Barcelona el mateix dia 12.
Page 2
Per a més informació, contacteu amb la Plataforma a




PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA

iniciativaanimalista@gmail.com
Apartat de correu 5066 Avda Constitució
46009 València