El VII Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana aplega a una setantena de persones

Els darrers dies d'abril es celebrà a la Universitat de Lleida el setè Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana, esdeveniment que organitza el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i que en aquesta cita ha comptat amb la col·laboració colze a colze de l'Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana d'aquest centre. L'edició d'enguany, que ha aplegat a una setantena de futurs filòlegs i filòlogues s'ha dedicat a l’escriptor segarrenc Manuel de Pedrolo, per la seva faceta "d'escriptor i intel·lectual compromès i d'esquerres".
 

07/05/2008 14:17 Llengua
VII Congrés d'Estudiants de Filologia CatalanaSegons la crònica facilitada per l'organització d'aquest Congrés, aquest ha aplegat diverses conferències, xerrades, recitals de poesia i altres activitats, entre els quals no ha faltat les crítiques a la implantació del nou Espai Europeu d’Ensenyament  Superior, des de la perspectiva que aquesta reforma universitària també comportarà "un retrocés de la presència del català a les universitats i una degradació en la qualitat dels estudis de filologia catalana de totes les universitats"; segons la organització estudiantil, es considera que aquest fet afectarà "molt especialment" a la UdL, on la carrera pot córrer el risc de desaparèixer al comptar amb un baix nombre de matriculats.
 

És en aquest sentit que enguany la trobada s’ha enfocat "des d’una perspectiva de reivindicar la carrera", ja que els estudis de Filologia Catalana de la universitat de les comarques de ponent compten al primer curs amb tan sols dues estudiants, i en tota la carrera no arriben a la cinquantena d’estudiants.

Visita a la Seu Vella de LleidaLa visita guiada a l’interior de la Seu Vella de Lleida va posar el punt i final a aquesta edició. Finalment, els i les organitzadores agraeixen tant als assistents com als col·laboradors "la seua implicació en l’elaboració i participació en aquest projecte" i animen a "tots els futurs filòlegs de llengua catalana a assistir al proper Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana". Caldrà estar atents i atentes, doncs, a l'edició del proper any, que encara no es sap en quina universitat es celebrarà.

El congrés també ha comptat amb concerts i festes, entre les quals val a destacar la IV edició de la Festa dels Països Catalans, que es va organitzar el dimarts 29 d’Abril i que va comptar amb un sopar o es van poder degustar diversos plats típics d’arreu del país i es va finalitzar amb un concert al Cafè del teatre situat a l’edifici de l’Escorxador, que va comptar amb la presència de Lo Noi del Cirerer i Belda i el conjunt Badabadoc.


Per saber-ne més:

El SEPC organitza el VII Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana "Manuel de Pedrolo" - Llibertat.cat

Tot a punt pel VI Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana (2007) - Llibertat.cat