Vuitanta vuit camps de golf al sud de l'Albera

A l'estiu passat hi havia 42 camps de golf al Principat i 12 projectes en tramitació, al País Valencià i a les funcionaven 23 a cada territori i en vies d'augmentar-ne les instal·lacions, segons dades que recollia el setmanari El Temps del 14.08.07. També s'indicava que feien ús, els turistes i els 73.000 jugadors censats que representanven el 0,5% del total de la població. (veure el mapa).
 

01/04/2008 06:18 Política

El setmanari sota el títol "Green i portland s'entenen" remarcava "mentre els rius baixen cada dia més secs i algunes zones del País Valenvià, les Illes i el Princpat corren un risc seriós de desertització, enmig de l'erm s'han alçat autèntics paradisos artificials".

D'altra banda, el setmanari Directa núm 86, titulava a portada "El golf rep la mateixa aigua que vint milions de caps de bestiar". A l'interior que "amb un clima sec es necessiten 16.000 metres cúbics a l'any per cada hectària de gespa". I continua dient que "hem d'entendre, que un camp de golf és un ambient ajardinat on s'ha modificat el relleu i s'ha eliminat la vegetació natural i que es maté contra natura amb un rec intensiu".

Ara bé, la despesa híbrica dels golfistes no és exclusiva, indica aquest setmanari, ja que un estudi elaborat per la Unió Europea assegura que els turistes a la conca mediterrània tenen un consum d'aigua que duplica la mitjana de les llars particulars"


 

Per saber-ne més:
- Dossier sobre l'amenaça del golf. El Tems 14.08.07

- El golf consumeix la mateixa aigua que 20 milions de caps de bestiar. Directa núm 86 

- La CUP de Lleida en contra del transvasament del Segre i anuncia mobilitzacions. Llibertat.cat

"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius". Llibertat.cat

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat