Sueca: Mig miler de persones aplega l'homenatge a Joan Fuster

Ahir a migdia, mig miler de persones es va congregar a Sueca (Ribera Baixa) per homenatjar l’escriptor i pensador local Joan Fuster. Davant el monument situat a la Plaça de l’Ajuntament, es va lliurar un ram de flors amb la inscripció “La CAJEI a Joan Fuster” i es va interpretar un emotiu toc de la Muixeranga. L'acte havia estat convocat per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI). Fotografies

27/04/2008 21:22 Política

Sota el lema “El futur a les nostres mans. El jovent per la Independència i el Socialisme”, i a la vesprada es van manifestar als carrers d’Alacant (l’Alacantí).

Homenatge a Fuster
A Sueca, després de l'homenatge a Joan Fuster, va començar la manifestació, darrere d’una estelada de grans proporcions i de la pancarta inicial de la diada, que va recórrer el centre la població amb consignes cridades a favor de la independència, el socialisme, l’amnistia dels presos polítics catalans i un model de creixement lluny de l’especulació i la destrucció del territori i el patrimoni. Durant el trajecte, es van realitzar diferents accions, com murals en algunes parets del poble o la crema d’una foto de proporcions destacades de l’actual president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

L’acte va cloure al Passeig de l’Estació, on va tindre lloc un acte polític amb les intervencions dels portaveus de l’Assemblea de Joves de la Ribera Baixa i de la CAJEI. Tot plegat, va tancar-se amb la interpretació de La Muixeranga per part dels dolçainers congregats, i la interpretació de La Internacional per part de la violinista Laura Navarro, peça que va ser enganxada pel cantautor Pau Alabajos per deleitar al públic amb una versió de la mítica cançó de Raimon “Al vent”. 

Nombrós bloc a Alacant
La manifestació nacional convocada enguany a Alacant va comptar amb un bloc força participatiu de la CAJEI. Més d’un miler de persones va corejar les proclames que hores abans ja s’havien escoltat a Sueca. Un any més, la CAJEI no va voler perdre’s la diada del 25 d’abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià. Per això, la presència de la CAJEI a Alacant va evidenciar la lluita permanent de la coordinadora a qualsevol indret dels Països Catalans.

La nota negativa de la jornada va arribar quan es va conèixer que una seixantena de persones, la seua gran majoria militants de la CAJEI, va quedar-se tirada a Sueca i no va poder desplaçar-se fins a Alacant degut a què l’autobús d’ACPV no va aparèixer al lloc on estava previst. Tot i els intents d’aquests militants per solucionar aquest problema d’última hora, va estar impossible canviar res. Aquest fet justifica l’absència de material expansiu i agitatiu a Alacant, ja que estava previst que arribara en aquest bus. Les accions previstes van quedar cancel·lades. La CAJEI reclamarà els diners a ACPV. 

Per saber-ne més:
Avui Alacant, ahir València. Llibertat.cat