Nova manifestació a Tarragona per l'avortament lliure i gratuït

 Ahir dissabte unes 250 persones ens van concentrar a la Rambla Nova de Tarragona, a l'alçada d'Hisenda, convocats pel "Col·lectiu d'homes i dones per l'avortament lliure i gratuït de les comarques de Tarragona". Anteriorment, el marc de la campanya pel dret a l'avortament, es van presentar tot un seguit d'autoinculpacions arreu de l'estat:; tot i que en general els Jutjats arxivaven aquestes autoinculpacions, els Jutjats núm. 3 i 6 de Tarragona van citar a declarar una vintena de persones. Per aquest motiu ahir es va celebrar la manifestació a Tarragona.

27/04/2008 14:20 Política

Després d'alguns parlaments a la concentració, els manifestants es va desplaçar fins al Jutjat, on hem lliurat 400 noves autoinculpacions d'haver abortat.


Després de la presentació de signatures alguns dels manifestants van fer vermut i una assemblea per concretar noves dates i noves accions en defensa del dret a l'avortament a les comarques tarragonines.

Tal i com exposa Jordi Martí Font al seu bloc, aquesta mobilització reprèn una lluita que molts anys enrera pel dret a l'avortament lliure, que ara es veu amenaçat per la persecució judicial i policial contra les pacients i professionals que porten a terme la interrupció de l'embaràs: Una manifestació per l'avortament lliure i gratuït, com les que es feien trenta anys enrere, amb molts homes i moltes dones que ja les havien protagonitzat aleshores. El motiu? Que els jutjats tarragonins s'han posat  a la feina de cridar totes les persones que ens vam autoinculpar d'haver avortat o d'haver ajudat a fer-ho com a mesura solidària amb els metges perseguits per haver practicat avortaments "il·legals".

 

 

 

Per saber-ne més:


- Prendre la Paraula (Bloc de Jordi Martí Font), aquí.
- Així ho penso (Bloc de Josep Maria Yago), aquí.

 Vint persones han estat citades pels Jutjats de Tarragona per les autoinculpacions d'avortament LLibertat.cat

“Recomanació” del Consell d’Europa a Andorra perquè despenalitzi l’avortament Llibertat.cat

Autoinculpacions pel Dret a l'Avortament i a la Salut Sexual i Reproductiva (Terrassa). Llibertat.cat

PEL DRET A L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT (Manifest Terrassa). Llibertat.cat

Jo també he avortat. Publicat a la secció d'Opinió de l'Accent núm. 122

Imposicions inacceptables.  Publicat al weblog de Josep Maria Terricabras, el 28 de Gener de 2008