Actes feixistes arreu de l’Estat amb impunitat governativa

 Setmanes després de les darreres agressions al País Valencià per part de grups feixistes i de la mort d’un jove antifeixista a Madrid, durant el divendres i dissabte d’aquesta setmana s’han realitzat diversos actes convocats per grups feixistes a diferents indrets de l’Estat. Divendres un acte neonazi a Madrid que comptava amb la protecció de la policia va finalitzar amb aldarulls. A Sant Sebastià l’Ertzaintza ha carregat aquest matí contra les persones que protestaven contra un acte ultradretà. D’altra banda, dijous a Silla una cinquantena de feixistes convocats per España2000 van boicotejar un acte electoral d’Esquerra Republicana de País Valencià (ERC).

 

01/03/2008 19:50 Política

Aquest matí a les 12’30 hores la policia autonòmica basca ha carregat contra les persones que protestaven contra el míting del grup Frente Español, que ha reunit simpatitzants feixistes arribats en autocar des de diferents llocs de l’Estat. L’acte ultra s’ha realitzat protegit per l’Ertzaintza durant una hora i ha finalitzat amb el cant dels congregats del “Cara al sol”.

Ahir a Madrid es van produir importants aldarulls quan la policia va protegir un acte convocat per dos grups neonazis a Tirso de Molina. Les persones que protestaven contra l’acte que comptava amb permís governatiu van ser atacades pels antiavalots de la policia i s’hi van produir tot seguit enfrontaments i salts de carrer. Set manifestants antifeixistes van ser detinguts i tres  d’ells van resultar ferits, un dels quals greument amb un impacte de bala de goma a un ull, que va requerir assistència hospitalària.

A la població de Silla, al País Valencià, uns 50 militants i simpatitzants del partit ultra España2000 es van concentrar ahir 28 de febrer davant el recinte on ERPV havia de celebrar un acte de campanya. Els seguidors del grup feixista van intimidar i insultar els assistents, impedint el transcurs de l'acte, que es va haver de suspendre. Entre els boicotejadors es trobava Andrés Vicent, el regidor que la formació d'extrema dreta té a l'Ajuntament.

Per saber-ne més:

www.antifeixistes.org

www.lahaine.org

www.kaosenlared.org

La concentració antifeixista de Castelló aplega un centenar de persones Llibertat.cat

Nou atac feixista a la seu de la Intersindical Valenciana Llibertat.cat

Denuncien agressions feixistes a Santa Coloma de Gramenet Llibertat.cat

Nou atac ultradretà al País Valencià Llibertat.cat

Els Mossos d'Esquadra no impedeixen la concentració de signe feixista a Sabadell Llibertat.cat

Enfrontaments a la manifestació de Barcelona en protesta per l'assassinat d'un jove a Madrid Llibertat.cat